Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 08:40

Γ. Κατρούγκαλος: Μοιραζόμαστε τη χαρά των οικογενειών των 2 στρατιωτικών (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Γ. Κατρούγκαλος: Μοιραζόμαστε τη χαρά των οικογενειών των 2 στρατιωτικών (Βίντεο)

Για ημέρα χαράς και νέες προοπτικές για καλή συνεργασία και γειτονία με την Τουρκία, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συνόδευσε τους δύο στρατιωτικούς κατά την επιστροφή τους με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Αδριανούπολη στη Θεσσαλονίκη.

Σε δήλωσή του μετά την άφιξη και την υποδοχή των δύο στρατιωτικών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Ο πρωθυπουργός ήδη τους συνεχάρη για τη στάση τους και τους μετέφερε τη χαρά που μοιραζόμαστε όλοι οι Έλληνες για την απελευθέρωσή τους. Γιατί πράγματι μοιραζόμαστε τη χαρά των οικογενειών τους. Όλες οι προσπάθειες συνέτειναν στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Όταν είχε ο πρωθυπουργός την πολύ δύσκολη συνάντηση με τον Ερντογάν, ενώ όλοι δήλωναν δεν βγήκε τίποτε, ο ίδιος ήταν πιο αισιόδοξος ακριβώς γιατί όπως όλες οι προσπάθειές μας από το υπουργείο Εξωτερικών, από τον Νίκο Κοτζιά μέχρι τον πρέσβη και την πρόξενό μας συνέτειναν στην άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών. Ήταν μια προσπάθεια ενωτική που κι άλλες πολιτικές δυνάμεις προσπάθησαν να συμβάλουν με τις διεθνείς τους επαφές».

Καταληκτικά ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως είναι μια νέα στιγμή για τις σχέσεις μας με την άλλη πλευρά, ξεκινούν νέες προοπτικές για καλή συνεργασία και γειτονία και σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι μια μέρα χαράς και ανοίγουν νέες προοπτικές που θα προσπαθήσουμε να τις αξιοποιήσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER