Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 12:50

ΝΔ: Η κυβέρνηση είπε ασύστολα ψέματα ακόμη και για την εθνική τραγωδία

Γράφτηκε από την
ΝΔ: Η κυβέρνηση είπε ασύστολα ψέματα ακόμη και για την εθνική τραγωδία

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε πως είπε ψέματα για τα αίτια της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα «Καθημερινή» βίντεο που δείχνει τα πρώτα λεπτά της φονικής πυρκαγιάς.

«Το βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα η “ Καθημερινή” αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είπε ασύστολα ψέματα ακόμη και για την εθνική τραγωδία. Το οπτικό υλικό επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο οργανωμένου εμπρησμού, όπως υποστήριξε στη διαβόητη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τζανακόπουλος. Πόσο μάλλον αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, όπως έχουν υπαινιχθεί οι κ. Τσίπρας και Σκουρλέτης. Το βίντεο επιβεβαιώνει ακόμη, ότι υπήρχε χρόνος έγκαιρης παρέμβασης της Πυροσβεστικής που δεν αξιοποιήθηκε» τόνισε σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσθέτοντας πως τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, είναι αμείλικτα. «Γιατί καθυστέρησαν να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και να προλάβουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις; Τι ώρα πέταξαν τα πρώτα εναέρια μέσα στην περιοχή;

Και κυρίως: Γιατί δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης στο Μάτι για να μην θρηνήσουμε 96 συμπολίτες μας» ρωτά η ΝΔ ζητώντας από την κυβέρνηση αντί να στήνει επικοινωνιακές παραστάσεις, «να δώσει επιτέλους συγκεκριμένες απαντήσεις. Το οφείλει όχι μόνον στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και σε όλους τους πολίτες που απαιτούν οι ευθύνες να εντοπιστούν και κυρίως να αποδοθούν» τόνισε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER