Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 22:16

Ν. Ξυδάκης: Η Αριστερά πρέπει να στραφεί στους νέους

Γράφτηκε από την
Ν. Ξυδάκης: Η Αριστερά πρέπει να στραφεί στους νέους

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε πολύ ζυγισμένα, πολύ ισορροπημένα, προσεκτικά, με μία δόση πραγματισμού, δείχνοντας, μια διέξοδο και έναν δρόμο για το μέλλον» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ξυδάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «τώρα είναι που χρειάζεται τόλμη για μεταρρυθμίσεις σε τομείς που δεν έχουν να κάνουν άμεσα με δημοσιονομικά αποτελέσματα, αλλά επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών, το πώς δουλεύει το κράτος και πώς βλέπουν οι πολίτες το κράτος» και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι από τα βασικά στοιχήματα μιας προοδευτικής κυβέρνησης, να πείσει τον Έλληνα πολίτη ότι η Δημοκρατία είναι λειτουργική, αποτελεσματική, βρίσκεται στο πλάι του, είναι μέρος της καθημερινής ζωής».

Στο ερώτημα πως αυτό μπορεί να αποτυπωθεί και ως εκλογικό αποτέλεσμα, είπε: «Δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα, αλλά προλαβαίνεις να δείξεις τη ρότα, να δείξεις την πορεία και τη βούλησή σου και να δείξεις ότι "σπας αυγά", ότι κάνεις ρήξεις. Ο ελληνικός λαός θέλει να δει την πολιτική τάξη που εξέλεξε να είναι τολμηρή, να τον αφουγκράζεται και να προχωράει».

Εξέφρασε δε την άποψη, ότι «η εκλογική μάχη είναι ένα, θέμα αλλά η μεταρρυθμιστική πορεία της Αριστεράς, της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, είναι άλλο. Το ένα έχει ημερομηνία λήξεως τον Οκτώβριο 2019, το άλλο δεν έχει ημερομηνία λήξεως. Είναι μία διαρκής δυναμική πορεία».

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε τον κίνδυνο για την άνοδο των ακραίων στην Ευρώπη και σημείωσε ότι «ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά συμβαδίζουν με τα κηρύγματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και θρησκευτικού φονταμενταλισμού», ανέφερε ότι ο Όρμπαν, πρώην φιλελεύθερος, τώρα μιλάει «για το λευκό χριστιανικό έθνος» και ο Κουρτς συνεργάζεται με τους νεοφασίστες στην κυβέρνηση και τόνισε ότι η δημοκρατία είναι δυσάρεστη στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό.

«Θέλουν μία διακυβέρνηση. Δεν θέλουν ούτε εκλογές ούτε δημοκρατίες. Οτιδήποτε εγκλωβίζει και συνθλίβει τη δημοκρατική ζωή, το εργατικό κίνημα, το κοινοβούλιο είναι μία χαρά για αυτόν τον καζινοκαπιταλισμό» σχολίασε.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι είναι πρωταγωνιστής και πόλος σε όλη τη μεγάλη κεντροαριστερή προοδευτική παράταξη της μεταπολίτευσης, ενώ τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης διείσδυσης στους νέους, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να ακούσουμε και να διδαχθούμε από τις λαχτάρες και τις αγωνίες του νέου κόσμου. Η Αριστερά πρέπει να στραφεί σε αυτόν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER