Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 12:20

Γιώργος Κατρούγκαλος: Ανάγκη για μια ευρύτατη συμμαχία στην Ευρώπη ως ανάχωμα στην ακροδεξιά

Γράφτηκε από την
Γιώργος Κατρούγκαλος: Ανάγκη για μια ευρύτατη συμμαχία στην Ευρώπη ως ανάχωμα στην ακροδεξιά

Την ανάγκη για μια ευρύτατη συμμαχία ως ανάχωμα της ανόδου της ακροδεξιάς και της υπεράσπισης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ευρώπης, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε την "ακροδεξιοποίηση, την Ορμπανοποίηση των κυρίαρχων, κρατούντων δεξιών κομμάτων" στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι "αυτό το βλέπουμε και στη Νέα Δημοκρατία, όπου δεν έχουμε μόνο μια στροφή σε ακραία νεοφιλελεύθερες λύσεις, έχουμε μια αντίστοιχη στροφή και σε ακροδεξιές" και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε την ανάγκη για μια ευρύτατη συμμαχία στην Ευρώπη, "στην οποία θα συμμετέχουν από την Αριστερά, τους Σοσιαλδημοκρατές και την Οικολογία, μέχρι όλοι όσοι θέλουν να υπερασπίσουν την κοινωνική Ευρώπη".

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως "έχει αναχθεί ως υπ' αριθμόν ένα θέμα", είπε ότι "είναι η συγκολλητική κόλλα του μετώπου της ξενοφοβίας και των λύσεων που θέλουν την επιστροφή σ' ένα εθνικιστικό παρελθόν, που δεν υπήρχε στην ουσία ποτέ, εκτός από τις πολύ μαύρες περιόδους για την ήπειρό μας" και υπογράμμισε ότι "εμείς θέλουμε να υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις σ' αυτό, που και να έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αλλά προφανώς και να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα τις χώρες πρώτης εισόδου, τις χώρες του Νότου, όπως είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Μάλτα".


NEWSLETTER