Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 12:30

Δημήτρης Παπαδημούλης: Η ΝΔ ας αποφασίσει αν μας κατηγορεί για μονόπλευρη λιτότητα ή παροχολογία

Γράφτηκε από την

«Όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως στοιχειώδεις ελαφρύνσεις στηρίζονται στη βεβαιότητα των αριθμών, ότι θα πιάσουμε και θα ξεπεράσουμε το πλεόνασμα του 3,5% και το 2018 και το 2019 χωρίς το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9», σχετικά με τη δυνατότητα υλοποίησης των πρωθυπουργικών εξαγγελιών από το βήμα της ΔΕΘ.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να θέσουμε σε διακινδύνευση τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε αναλάβει» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης, εκτιμώντας ότι «οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας, οι ίδιοι οι αριθμοί, που αυτή την ώρα συζητιούνται ανάμεσα στους Τσακαλώτο- Χουλιαράκη και στους εκπροσώπους της Κομισιόν και των θεσμών, θα ενισχύσουν αυτή την προοπτική». Παρατήρησε, δε, ότι χθες για την ομιλία του στον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «ο κ. Τσίπρας δέχθηκε σκληρή κριτική από τη Δεξιά και την άκρα Δεξιά της Ευρώπης, όμως κανείς δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρουσίασε και τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας και ουδείς κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για παροχολογία, όπως κάνουν ορισμένα πρωτοσέλιδα και η ΝΔ στην Αθήνα». «Ο κ. Μητσοτάκης και οι επιτελείς του», τόνισε, «επιτέλους ας αποφασίσουν για τι μας κατηγορούν, για μέτρα σκληρής μονόπλευρης λιτότητας ή για παροχολογία του τύπου "Τσακαλώτο δώσ' τα όλα", γιατί αυτά τα δύο δεν συμβιβάζονται».

«Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει, καθώς σε έναν χρόνο ολοκληρώνεται η πρώτη του τετραετία, να παρουσιάσει το σχέδιο για την επόμενη τετραετία και το ίδιο οφείλει να κάνει και ο Μητσοτάκης, που θέλει κι αυτός να γίνει πρωθυπουργός και έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει, επομένως αν δεν του αρέσουν μερικά από αυτά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, αν θεωρούν ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει, τότε γιατί μας πιέζουν να κάνουμε μονομερείς ενέργειες στο θέμα της μη περικοπής των συντάξεων; Αν θεωρούν ότι κάποια πράγματα, φοροελαφρύνσεις, αύξηση κατώτατου μισθού, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι παροχολογία, τότε ας πούνε ότι αυτοί θα τα καταργήσουν αν γίνουν κυβέρνηση. Θεωρώ ανόητο το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να παρουσιάζει το πλάνο του για την επόμενη τετραετία γιατί του το απαγορεύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» εξήγησε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.