Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 15:00

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν έχει καμία διαφορά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την

«Δεν έχει καμία διαφορά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα του συνταγματικού τόξου» τόνισε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 83η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «ανοσιούργημα» τη συμφωνία των Πρεσπών και σημείωσε πως «παραδώσαμε (η ελληνική πλευρά) όνομα, ταυτότητα, γλώσσα στους Σκοπιανούς, όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν εάν δεν το ήθελε ο Αμερικανός». Πρόσθεσε, δε, ότι «ο κ. Τσίπρας εξέδωσε το πιστοποιητικό θανάτου της υπόθεσης, το έγκλημα διενεργήθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών τη Ντόρα Μπακογιάννη».

Ερωτηθείς για τις ευρωεκλογές, απάντησε πως αποτελούν πρόκληση για τον ίδιο και κάλεσε τους πολίτες να στραφούν στον ευρωσκεπτικισμό διότι -όπως είπε- «ο ευρωσκεπτικισμός είναι η μόνη μας ελπίδα».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα που θα δώσει η κάλπη στις εθνικές εκλογές εκτίμησε ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα περιέχει κόμματα, ίσως δεν φτάνουν δύο από το ίδιο καλάθι. Εγώ δεν είμαι σ' αυτό το καλάθι» και συμπλήρωσε ότι η διαφορά του με τη ΝΔ είναι μεγαλύτερη από τη διαφορά που έχει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη φετινή ΔΕΘ είπε, μεταξύ άλλων, πως «μοιάζει περισσότερο σαν μία αμερικανική έκθεση στη Θεσσαλονίκη».

Νωρίτερα, ο κ. Καρατζαφέρης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του, συναντήθηκε στα γραφεία της ΔΕΘ-HELEXPO με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κυριάκο Ποζρικίδη και τον γενικό διευθυντή, Αλέξη Τσαξιρλή, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα μεγέθη της φετινής, 83ης Διεθνούς Εκθεσης, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ. Τον κ. Καρατζαφέρη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης και η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ