Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 22:31

Σκουρλέτης: Νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός και ακροδεξιός λόγος η παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Γράφτηκε από την

«Στην χθεσινή του ομιλία ο κύριος Μητσοτάκης ξεκίνησε λέγοντας ότι κλείνει ο κύκλος μιας γκρίζας εποχής άρα ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη παραδοχή εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ότι βγαίνουμε από την περίοδο των προγραμμάτων γιατί μέχρι τώρα λεγόταν ότι μπαίνουμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό kontra. «Αυτό τώρα εγκαταλείφθηκε και είναι κάτι θετικό γιατί σημαίνει συμφιλίωση με την πραγματικότητα» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Αν έβαζε κάποιος ένα τίτλο στην συνέντευξη τύπου και στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήταν ότι πρόκειται για τη συνάντηση ενός νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού με έναν ακροδεξιό λόγο, υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτική με ένα αντιλαϊκό και αντικοινωνικό στίγμα η προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας έτσι όπως διαμορφώθηκε από τις δύο τελευταίες παρεμβάσεις.

Αναφερόμενος στην κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μαξιλαράκι ασφαλείας πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως στην ουσία είναι σαν να φέρνεις ένα συγκεκαλυμμένο πρόγραμμα. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κίνδυνοι σημείωσε πως «υπάρχουν κίνδυνοι», ωστόσο ειδικά για την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε «πως όταν ζητάς ένα συγκεκαλυμμένο πρόγραμμα στην ουσία ζητάς να παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

ΑΠΕ - ΜΠΕ