Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 14:00

Νίκος Παππάς: Η απόφαση της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση ήταν προειλημμένη

Γράφτηκε από την
Νίκος Παππάς: Η απόφαση της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση ήταν προειλημμένη

«Η απόφαση της ΝΔ να αποσύρει τα στελέχη της από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ ήταν προειλημμένη και σχεδιασμένη. Είχαμε μια αφορμή να ξεδιπλωθεί η πολιτική της ΝΔ για την δημόσια τηλερόραση. Η πρόθεση της ΝΔ είναι να την κλείσει».

Αυτό τόνισε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο του μνημονίου η ΕΡΤ από τα 180 εκατ. ευρώ που ήταν το ανταποδοτικό τέλος, επέστρεφε τα 60 ως 70 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν ήταν ανταποδοτικό τέλος, ήταν φόρος. Επειδή βγαίνουμε από τα μνημόνια η επιστροφή αυτή θα χαμηλώσει αρκετά και για αυτό η ΕΡΤ αποκτά τώρα τη δυνατοτητα να κάνει σοβαρά ανοίγματα, να πάρει πρόγραμμα. Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται σφοδρά».

Συνεχίζοντας άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι έχει υποστεί μετάλλαξη και «τα ακροδεξιά στοιχεία έχουν πάρει κεφάλι». «Όταν η ΝΔ έχει στις τάξεις της στελέχη που συσχετίζουν το πρόγραμμά της ανοικτά με πρακτικές δικτατοριών, πέραν της προπαγάνδισης συγκεκριμένου ασφαλιστικού συστήματος, υποκρύπτεται και μία σκοπιμότητα σχετικοποίησης των δικτατοριών. Η ΝΔ έχει δομικά στοιχεία προγράμματος τα οποία είναι ακραία νεοφιλελεύθερα όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Πρέπει σαν κοινωνία να κάνουμε μια θεμελιακή επιλογή. Θα είμαστε όλοι μαζί πιο δυνατοί, ή θα παίζουμε το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των συντάξεων τόνισε ότι «ο στόχος είναι μην εφαρμοστεί το μέτρο των περικοπών και πιστεύω ότι θα τον πετύχουμε». Επιπλέον, «έχουν ψηφιστεί και τα αντίμετρα, έτσι θα πετύχουμε να μην μειωθεί και το αφορολόγητο», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Σχετικά με το ύψος των επιτοκίων δανεισμού, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι οι αγορές -μετά και την εξαγγελία της κοινωνικής πολιτικής από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη- κρατούν τα επιτόκια σχετικά χαμηλά. Το 4%, που το χαρακτηρίζουν αρκετά υψηλό κάποιοι, είναι το επιτόκιο με το οποίο δανειζόμαστε αρκετά χρόνια πριν από την κρίση, ανέφερε επ' αυτού.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Παππάς είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, εξέφρασε όμως την αντίθεσή του με το κλίμα πόλωσης και σημείωσε ότι «η αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνει επί των προγραμμάτων».

Όσον αφορά την εκπεφρασμένη στάση του κ. Πάνου Καμμένου, στο θέμα του Μακεδονικού, ο κ. Παππάς αναγνώρισε ότι «είναι ένα πραγματικό πρόβλημα», εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι ο κ. Καμμένος θα πεισθεί και θα συναινέσει στην επικύρωση της Συμφωνίας. «Όταν έχεις έναν κυβερνητικό εταίρο ο οποίος διαφωνεί με μια κρίσιμη πολιτική, δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχει. Σε λίγες μέρες θα έχουμε το δημοψήφισμα στην πρώην Γιουκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και θεωρώ ότι θα σταλεί ένα πάρα πολύ θετικό μήνυμα ότι οι βόρειοι γείτονές μας εγκαταλείπουν οποιαδήποτε διεκδίκηση της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, οποιοδήποτε αλυτρωτισμό. Είναι μια διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας, και η Συμφωνία προβλέπει ότι η χώρα μας θα επικυρώσει τελευταία. Μετά τις θετικές αυτές εξελίξεις θα μπορέσουμε να πείσουμε περισσότερους ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας. Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι μπορούμε να πείσουμε και τον Πάνο Καμμένο» τόνισε ο κ. Παππάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER