Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 13:50

Γεράσιμος Γιακουμάτος: «Φούμαρα» η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

Γράφτηκε από την
Γεράσιμος Γιακουμάτος: «Φούμαρα» η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

«Φούμαρα» χαρακτήρισε την τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού ο εισηγητής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας νωρίτερα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο οποίο αυτή έχει κατατεθεί. «Δεν θα δουν επί των ημερών σας αύξηση οι εργαζόμενοι, να πέσω έξω, αλλά ούτε ένα ευρώ δεν θα πάρουν με την υποκρισία αυτής της κυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Γιακουμάτος.

«Αλήθεια; Κατώτατος μισθός. Τι υποκρισία! Τι φαρισαϊσμός! Θα σας θυμίσω ότι στον Ν. 4172 καταψηφίσατε, ρίχνατε πέτρες, μας λιθοβολούσατε, για τον νόμο του Βρούτση το 2013. Και δεν φτάνει αυτό. Βγήκατε μετά και υπερθεματίσατε στη ΔΕΘ και είπατε 751 ευρώ τον μισθό» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αλήθεια, τέτοια υποκρισία; Τι κάνετε σήμερα; Αντί να κάνετε 1.1.2017, που έλεγε ο νόμος, την αρχή της διαβούλευσης, τη φέρνετε στο τέλος του 2018. Ούτε εκεί είστε συνεπείς. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα ξεκινούν διαδικασίες που θα κρατήσουν 4 και 5 μήνες, όταν θα έχετε απέλθει».

Επίσης, ο κ. Γιακουμάτος τόνισε ότι με τις διατάξεις «η αύξηση για να γίνει, πρέπει η υπουργός για να υπογράψει, να λάβει υπόψη της την κατάσταση της οικονομίας, την προοπτική της ανάπτυξης, την ανεργία, τα εισοδήματα, και όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη για να πούμε αν θα υπογράψει την αύξηση η υπουργός, παρά τις διαβουλεύσεις».

«Είναι αύξηση κατώτατου μισθού αυτό ή είναι υποκρισία; Θέλατε να κάνετε αύξηση μισθού; Πείτε 650 ευρώ, μην πείτε 751 ευρώ που λέγατε και κοροϊδεύατε τον κόσμο! Πείτε 640 ευρώ! Πείτε κάτι! Κάντε την αύξηση! Τίποτα! Παραπέμπετε στον νόμο 4172, να είστε καλά, το πόσο κοροϊδεύετε τον κόσμο θα το καταλάβετε καλά στην κάλπη» επισήμανε ο εισηγητής της ΝΔ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER