Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 10:30

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών

Γράφτηκε από την
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών

Στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, από μια κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

«Δεν είμαστε άγνωστοι. Οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν κινηθεί γρήγορα και βάλει τη χώρα σε μακρά πορεία υγιούς ανάπτυξης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του συστήματος ασφάλισης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο «Βήμα».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τη συγκρουσιακή λογική του Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης. «Δεν θα πάω από την πρώτη ημέρα στη Μέρκελ για να διαπραγματευτώ τα πλεονάσματα», αναφέρει, ενώ ποντάρει στη στήριξη του ΕΛΚ.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, το μήνυμά του προς το εξωτερικό είναι ξεκάθαρο: «Με τον Τσίπρα κάνατε τη συμφωνία, με τον Τσίπρα να την περάσετε από την ελληνική βουλή. Η ΝΔ είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία αν κληθεί να την κυρώσει, διότι εγώ δεν θα την είχα δεχθεί ποτέ».

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχήμα, αναφέρει ότι θα είναι εμφανώς μικρότερο από το σημερινό, δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς και ορισμένα υπουργεία θα συγχωνευτούν. Οι αποδεδειγμένα από προηγούμενες θητείες καλοί υπουργοί της ΝΔ, οι νέοι βουλευτές που έδειξαν την αξία τους, αλλά και πρόσωπα που δεν βρίσκονται στην πολιτική επικαιρότητα θα βρουν τη θέση τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα «που θα βγάζει νόημα» και θα συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση. «Οι σωστοί άνθρωποι θα μπουν στη σωστή θέση».

«Δεν έπαιξα τα παιχνίδια του Τσίπρα, γιατί θα τα βρω μπροστά μου. Δεν παρουσίασα ποτέ τον εαυτό μου σαν πολιτικό μεσσία. Απεχθάνομαι αυτόν τον ρόλο. Προτιμώ την ικανοποίηση να είμαι ένας πολιτικός που έκανε πράξη αυτά που έλεγε», αναφέρει σε άλλο σημείο.

 


NEWSLETTER