Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 11:10

Φώφη Γεννηματά: Είμαστε η μόνη δύναμη με ολοκληρωμένη πρόταση

Γράφτηκε από την
Φώφη Γεννηματά: Είμαστε η μόνη δύναμη με ολοκληρωμένη πρόταση

«Είμαστε η μόνη δύναμη με ολοκληρωμένη πρόταση για ανάπτυξη και κοινωνική ασφάλεια» λέει στη «Μακεδονία της Κυριακής» η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ και τις προτάσεις να μη συμμετέχουν οι πολιτικοί στα εγκαίνια, επισημαίνει ότι «η γενίκευση ενός αιτήματος ‘έξω οι πολιτικοί και τα κόμματα από τη ΔΕΘ' θα ενισχύσει όσους θέλουν να συνεχιστεί η απαξίωση της πολιτικής στα μάτια κυρίως των νέων».

Επισημαίνει, ωστόσο, πως «όλοι βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα» και πως «όλα τα κόμματα πρέπει να συνεννοηθούμε, για να δώσουμε λύση, καθώς δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι στην καλλιέργεια της πόλωσης και του διχασμού ευδοκιμούν οι ακρότητες και η βία».

«Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να έχουμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Μετά το τέλος του αχρείαστου "προγράμματος Τσίπρα", το δίλημμα για τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να είναι μιζέρια ή ρίσκο να βρεθεί στο κενό», υπογραμμίζει ακόμα η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ο μεν κ. Τσίπρας «αποδείχθηκε ανίκανος να οδηγήσει στην ανάπτυξη και να δημιουργήσει ποιοτικές θέσεις εργασίας», ο δε κ. Μητσοτάκης «μιλάει για ανάπτυξη που αφορά τους λίγους και ισχυρούς, χωρίς καμιά ευκαιρία για όσους σήμερα περνούν δύσκολα να ξεφύγουν από το τέλμα, χωρίς καμιά προστασία όσων δεν μπορούν να ακολουθήσουν».

«Η ενίσχυση αυτών των δύο πολιτικών μόνο σε νέα αδιέξοδα οδηγεί. Σε κίνδυνο νέων μνημονίων. Δεν θα αφήσουμε να γυρίσει η Ελλάδα πίσω», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σε ό,τι αφορά πιθανή συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Γεννηματά λέει στη "ΜτΚ" πως «δεν θα συμμετάσχουμε σε μία κυβέρνηση χωρίς προοδευτική πυξίδα απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί».

Για τη δε συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά σημειώνει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να την ψηφίσει όποτε κι αν έρθει στη Βουλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER