Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 11:40

Τάκης Θεοδωρικάκος: Το ισχυρό «όπλο» για τη ΝΔ και την Ελλάδα είναι ο Κ. Μητσοτάκης

Γράφτηκε από την
Τάκης Θεοδωρικάκος: Το ισχυρό «όπλο» για τη ΝΔ και την Ελλάδα είναι ο Κ. Μητσοτάκης

Το ισχυρότερο όπλο που έχει η Ελλάδα και η ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».

Ο επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρίνοντας τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, συμπεραίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε κερδισμένος, επισημαίνοντας ότι ο ένας «συνομίλησε πρόσωπο με πρόσωπο με εκατοντάδες πολίτες» και ο Αλέξης Τσίπρας «χρειάσθηκε διμοιρίες ΜΑΤ για να πάει στη Θεσσαλονίκη». Όπως επισημαίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εξέπεμψε δύναμη, αυτοπεποίθηση και αντιμετωπίζεται από τους πολίτες ως ο επόμενος πρωθυπουργός». Εξηγεί, επίσης, ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και οι εκεί εμφανίσεις του επικεφαλής της ελληνικής κεντροδεξιάς είναι μέρος της στρατηγικής του κόμματος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι αν οι εκλογές γινόντουσαν σήμερα η ΝΔ θα είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Προειδοποιεί όμως ότι για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται σωστή στρατηγική και συστηματική δουλειά: «Χωρίς καμία απολύτως επανάπαυση. Απαιτείται η στράτευση της "όλης Νέας Δημοκρατίας" και όχι μόνο, δεν περισσεύει κανείς». Εκτιμά ότι οι εκλογές «μπορεί να γίνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή» και αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας θα μετατρέψει το δρόμο προς τις εκλογές σε "ναρκοπέδιο" διχάζοντας τους Έλληνες, καθώς η πορεία προς τις εκλογές θα δηλητηριασθεί από οργανωμένους κυβερνητικούς σχεδιασμούς συκοφάντησης και σπίλωσης των αντιπάλων του κ. Τσίπρα».

Περιγράφει τρεις μεγάλους κινδύνους για τη χώρα αν στις εκλογές δεν επέλθει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και «αν δεν αναγεννηθούν η κοινωνία, η οικονομία, οι θεσμοί». Σε αυτήν την περίπτωση, όπως αναφέρει, «οι μεγάλοι κίνδυνοι είναι εδώ: «Αδυναμία δανεισμού, φτωχοποιημένη κοινωνία, εθνική συρρίκνωση».

Για την υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει η ΝΔ, ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί απαραίτητη «μια ισχυρή πλειοψηφία με τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες. Μία αποτελεσματική, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη για όλους τους Έλληνες, με τους πιο άξιους Έλληνες».

Σχετικά με το πολιτικό άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, ο κ. Θεοδωρικάκος εξηγεί ότι αυτό «αφορά όλους τους δημιουργικούς πολίτες που θέλουν να συμπορευθούν μαζί μας, όποια κι αν ήταν η ιδεολογική ταυτότητα τους χθες. Ανθρώπους του μέτρου και της λογικής που ενστερνίζονται ότι ο στόχος της εθνικής αναγέννησης απαιτεί υπερβάσεις από όλους μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται μιας παράταξης που ενώνει με συνεκτικό τρόπο πρόσωπα από διαφορετικές αφετηρίες και τάσεις που υπάρχουν και στη ΝΔ και στην κοινωνία. Και αυτό είναι πρότυπο για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Η ΝΔ είναι ανοικτό κόμμα. Θα γιορτάσει τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση να ενώσει ξανά σαν το '74, ανθρώπους και δυνάμεις πολύ πέρα και έξω από την παραδοσιακή επιρροή της».

Πεποίθηση του κ. Θεοδωρικάκου είναι ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα ασκήσει πολιτική μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, θα δώσει προοπτική στους πιο αδύναμους και θα υπηρετήσει όλους τους Έλληνες. Προτρέπει δε τα στελέχη του κόμματος να μείνουν «μακριά από κάθε αλαζονεία και ρεβανσισμό, φαινόμενα που απωθούν τους πολίτες και είναι αντίθετα στη φιλοσοφία ζωής του προέδρου μας».

Απαντώντας στις κατηγορίες περί ακροδεξιάς στροφής, θεωρεί «ντροπή να υποστηρίζεται κάτι τέτοιο από εκείνους που δημιούργησαν το σύγχρονο Νταχάου της Μόριας» και έχουν στην κυβέρνησή τους «υπουργούς με φασιστικές συμπεριφορές». Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπει άνευ προηγουμένου καθεστωτισμό και σημειώνει ότι «αυτό αποδεικνύεται στην ΕΡΤ που θεωρούν τσιφλίκι τους και η οποία με χρήματα των Ελλήνων κάνει χοντροκομμένη προπαγάνδα».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο τις «δύο όψεις του ιδίου νομίσματος» και ότι «τους ενώνει η δημαγωγία, ο λαϊκισμός και η νομή της εξουσίας». Επισημαίνει δε ότι πλέον ο λαός έχει καταλάβει ότι «ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει σε αξίες και ιδεολογίες, δεν είναι ούτε αριστερός ούτε κεντροαριστερός. Θέλει απλώς να είναι διαχειριστής της εξουσίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER