Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 14:00

Κώστας Ζαχαριάδης: Χρειάζεται απόλυτη περιθωριοποίηση εκείνων που εκτρέφουν τον φασισμό

Γράφτηκε από την
Κώστας Ζαχαριάδης: Χρειάζεται απόλυτη περιθωριοποίηση εκείνων που εκτρέφουν τον φασισμό

Χρειάζεται μια απόλυτη περιθωριοποίηση όλων όσοι με τον λόγο και τις πράξεις τους οδηγούν σε πράξεις ακραίας βίας που εκτρέφουν τον φασισμό, δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Τέτοιες εκφάνσεις βίας οδηγούν την κοινωνία σε εξαχρείωση, σε εκφασισμό και σε επικίνδυνες ατραπούς", επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης, με αφορμή τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών και παρατήρησε: "Δυστυχώς δεν είναι τα πρώτα. Έρχονται να αθροιστούν στον ξυλοδαρμό του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη πριν από μερικούς μήνες και σε άλλα περιστατικά που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Πρέπει επιτέλους να συμφωνήσουμε και να αποφασίσουμε ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα γίνεται μόνο με επιχειρήματα και με τίποτα άλλο".

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Αριστείδη Φωκά, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε: "Σέβομαι και κατανοώ την τοποθέτηση του κ. Λεβέντη, όντως η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων περνάει μια σημαντική δοκιμασία, δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά τους εμείς σε κάθε περίπτωση επιθυμούμε την ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία και την ομαλή πολιτική επικοινωνία με όλες τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες".

Ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε "καλή επιτυχία στους γείτονες, να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα και να μπορέσουμε κι εμείς από το δικό μας κοινοβούλιο να ολοκληρώσουμε την κύρωση αυτής της συμφωνίας και να εγκαινιάσουμε μια νέα περίοδο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, των δύο λαών, στις σχέσεις ειρήνης, φιλίας και συνανάπτυξης στα Βαλκάνια".


NEWSLETTER