Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 12:50

Πάνος Ρήγας: Με τους ΑΝΕΛ είχαμε και έχουμε πολιτικές διαφορές

Γράφτηκε από την

«Η Συμφωνία (των Πρεσπών) θα κριθεί στη Βουλή, θα κριθεί ποιοι θα πάρουν θέση, όλοι οι βουλευτές», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την προοπτική η Συμφωνία να έλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο προς κύρωση.

«Είναι ένα θέμα εθνικό, όπου θα κριθούν όλοι, εάν έχουν διάθεση να επιλύσουν προβλήματα και να δώσουν άλλη προοπτική στη χώρα. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτό, δεν υπολογίζουμε τίποτε άλλο παρά μόνο το εθνικό συμφέρον», υπογράμμισε ο κ. Ρήγας, ενώ σε ό,τι αφορά τις πιο πρόσφατες τοποθετήσεις από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και το μέλλον της κυβερνητικής συνεργασίας σημείωσε: «Με τους ΑΝΕΛ είχαμε και έχουμε πολιτικές διαφορές και διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και αφετηρίες. Αυτό είναι δεδομένο. Σε αυτά τα θέματα θα κριθούν όλα μέσα στη Βουλή. Για εμάς είναι δεδομένο ότι αυτή η συμφωνία μπορεί και έχει τη δυνατότητα να περάσει μέσα από τη Βουλή, εφόσον ολοκληρωθούν όλα στην ΠΓΔΜ. Η συμφωνία με τους ΑΝΕΛ και το μεγάλο διακύβευμα ήταν να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, από τα μνημόνια και να σταματήσει η διαφθορά που υπήρχε μεταξύ πολιτικού συστήματος, οικονομικού συστήματος και ΜΜΕ».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο αν. υπουργός κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει εάν «τον κ.Όρμπαν και το κόμμα του θα το έχουν στο ΕΛΚ ή θα ζητήσουν την αποπομπή, όταν στέλνει ευχαριστήρια επιστολή στη Χρυσή Αυγή, για τη στάση που κράτησε εντός ευρωκοινοβουλίου για την πρόταση που υπήρξε όσον αφορά τη στάση της Ουγγαρίας στα θέματα αυτά».

Σχετικά με την έρευνα για τη διαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό διευκρίνισε: «Πρώτον το 1,6 δισ είναι μέχρι το 2021, δεν έχει γίνει εκταμίευση όλων αυτών των κονδυλίων. Δεύτερον πάνω από το 50-60% των κονδυλίων αυτή τη στιγμή πηγαίνουν μέσω των ΜΚΟ απευθείας από την Ευρώπη».


NEWSLETTER