Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 13:00

Ν. Μηταράκης: Δεν υπάρχει καμιά κυβερνητική συνοχή

Γράφτηκε από την
Ν. Μηταράκης: Δεν υπάρχει καμιά κυβερνητική συνοχή

«Δεν υπάρχει κυβερνητική συνοχή πλέον. Σε μια οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα αυτή η κυβέρνηση θα μετρούσε μέρες, αν όχι ώρες, ιδίως μετά την επίσκεψη του κ. Καμμένου στις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μαξίμου, που καλεί τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μηταράκης είπε πως «είναι αστείο ν' απαντά κανείς σ' αυτή την κυβέρνηση, που έχει γίνει πλέον μια μπάντα, που παίζει τα πάντα, είναι μια κυβέρνηση, η οποία έχει μια εντελώς αναξιόπιστη εξωτερική πολιτική», επισημαίνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει συνοχή στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, με αφορμή και τα όσα είπε πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, στην Καβάλα, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως «η ατζέντα είναι κοινή, όλοι (στη ΝΔ) διαφωνούμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όλοι θα την καταψηφίσουμε. Δεν θεωρούμε ότι μια συμφωνία τέτοια είναι υπέρ του εθνικού συμφέροντος».

Για το ενδεχόμενο να καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία είναι ανοιχτά με τις προθεσμίες βέβαια που υπάρχουν σε σχέση με την προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας» και πρόσθεσε: «Είναι κάτι που εξετάζεται. Το ερώτημα είναι από εκεί και πέρα, αν οι βουλευτές οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θέλουν να προστατεύσουν τη χώρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφίσουν πάλι για την καρέκλα ή θα ψηφίσουν αυτό που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν».


NEWSLETTER