Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 13:00

Κωνσταντίνος Τζαβάρας: Με όρους χαρτοπαιξίας η διαπραγμάτευση για τις συντάξεις

Γράφτηκε από την
Κωνσταντίνος Τζαβάρας: Με όρους χαρτοπαιξίας η διαπραγμάτευση για τις συντάξεις

«Η κυβέρνηση ασκεί μονίμως την πολιτική με όρους χαρτοπαιξίας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» σχετικά με την αποστολή του προσχεδίου του προϋπολογισμού στις Βρυξέλλες και το θέμα των συντάξεων.

«Εδώ και 3-4 μήνες τώρα η κυβέρνηση μας προετοιμάζει, είτε για το ενδεχόμενο τού να δεχθούν οι Βρυξέλλες το αίτημά της για περιορισμένη ακύρωση του μέτρου, για αναστολή της περικοπής των συντάξεων, είτε για την απόρριψη αυτού του αιτήματος και ανάλογα σχεδιάζει τα σενάρια, με βάση τα οποία θα διαμορφωθεί το προεκλογικό πολιτικό τοπίο», επισήμανε ο κ.Τζαβάρας και πρόσθεσε πως «αν ήθελε (η κυβέρνηση) να αποδείξει ότι όλα αυτά που λέει περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια είναι αλήθεια, θα έπρεπε και θα εδικαιούτο να ψηφίσει την πρόταση που της είχαμε κάνει στη Βουλή για την ακύρωση αυτής της συγκεκριμένης περικοπής. Όλα τα άλλα είναι μία φιλολογία, η οποία συνεχώς καλλιεργείται, γίνεται όλο και πιο έντονη ανάλογα με τα στοιχεία της επικαιρότητας που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση, ενώ γίνεται πιο απαλή, αν έχουμε δεδομένα που της φτιάχνουν το προφίλ».

Σχετικά με την αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Τζαβάρας παρατήρησε πως «με αυτή την κυβέρνηση, ανάπτυξη ουσιαστική που τη χρειαζόμαστε για να μειωθεί αληθινά η ανεργία, να αυξηθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και να πάρει μια στροφή προς τη βιωσιμότητα το ασφαλιστικό σύστημα, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ σε αυτή την περίοδο, γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι ιδεολογικά αντίθετη με κάθε ανάπτυξη, που στηρίζεται στην ενεργοποίηση της πραγματικής, της ελεύθερης, της ανοιχτής οικονομίας».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονοματολογίας της πΓΔΜ, ο κ. Τζαβάρας επισήμανε -μεταξύ άλλων- πως «αυτό που γίνεται είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί και ανέλαβε να το υλοποιήσει η "Πρώτη Φορά Αριστερά" κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» καθώς, όπως τόνισε, «εκεί που ήταν πρόβλημα μόνο το όνομα, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς με μία απίστευτη γενναιοδωρία αναγνώρισαν εκτός από το όνομα και εθνική υπόσταση στο κράτος των Σκοπίων».

Ερωτηθείς, εξάλλου, σχετικά με τα χρίσματα που προτίθεται να δώσει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διευκρίνισε: «Είναι δεδομένη η θέση του κόμματος ότι ο σεβασμός στην ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη τοπική αυτοδιοίκηση δεν μας οδηγεί στο να κάνουμε στενό μαρκάρισμα στις υποψηφιότητες. Αφήνουμε, ειδικά στις περιοχές της περιφέρειας και τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας που δεν είναι πρωτεύουσες νομών, να υπάρξει ένας αυτοκαθορισμός μέσα από τις υποψηφιότητες αυτές της τοπικής κοινωνίας. Οι μεγάλοι δήμοι έχουν μία πολιτική σημασία, εκεί προφανώς και πρέπει να δοθούν χρίσματα, γιατί ο δήμος της Αθήνας έχει μία εμβληματική σημασία και λειτουργία μέσα στο σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και είναι ο δήμος που συνδέει την τοπική αυτοδιοίκηση με τις μεγάλες πολιτικές, τις οποίες η αυριανή κυβέρνηση θα αρχίσει να ξεδιπλώνει, για να φύγουμε από αυτόν το ζόφο που ζούμε σήμερα».


NEWSLETTER