Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 13:30

Γιάννης Αμανατίδης: Η κυβέρνηση έδωσε μάχη για τα κτίρια του λιμανιού Θεσσαλονίκης και την κέρδισε

Γράφτηκε από την
Γιάννης Αμανατίδης: Η κυβέρνηση έδωσε μάχη για τα κτίρια του λιμανιού Θεσσαλονίκης και την κέρδισε

"Ή κυβέρνηση έδωσε τη μάχη για τα κτίρια του λιμανιού και την κέρδισε" τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", αναφορικά με την απόδοση των τεσσάρων κτιρίων που βρίσκονται στην πρώτη προβλήτα, συνολικού εμβαδού 3.000 τετραγωνικών μέτρων, στον κεντρικό δήμο.

"Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Ήταν μία μάχη που κράτησε από το 2015. Η κυβέρνηση υλοποίησε τη δέσμευση της να αποδοθούν τα κτίρια στον δήμο και να διατηρήσουν τη σημερινή τους χρήση ως χώροι πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Από 'δω και μετά είναι σημαντική η αξιοποίηση των κτιρίων και τα αποτελέσματα να φανούν σε όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης" δήλωσε ο κ.Αμανατίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για τις πολλές υποψηφιότητες στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο του 2019, λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής, και την επόμενη μέρα που θα προκύψει στην πόλη, απάντησε: "Περιμένω να υπάρξει το σχήμα εκείνο, που θα βλέπει τη Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα των Βαλκανίων με εξωστρεφή δράση. Ως μια πόλη που θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και όχι ως μια πόλη κλειστοφοβική. Είναι πολύ καλό που υπάρχει η απλή αναλογική, γιατί δίνεται το κίνητρο και η ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Η συμμετοχή στα κοινά είναι υγεία στη δημοκρατία".

Ο κ.Αμανατίδης τέλος αναφέρθηκε στην ενοποίηση των τριών μουσείων της Θεσσαλονίκης (του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Φωτογραφίας) σε ένα Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών, που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους και την εξάπλωση τους με ενιαία διοίκηση.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο νέος Οργανισμός θα συμβάλει στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε πολιτιστική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια και σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε την πρότασή του να αξιοποιηθεί το Κυβερνείο, το γνωστό παλατάκι, αλλά και άλλοι χώροι της πόλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER