Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 17:25

Πρώτη προβολή-παρουσίαση του ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πρώτη προβολή-παρουσίαση του ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Η πρώτη προβολή-παρουσίαση του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον Περισσό και την παρακολούθησαν οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, συνεργάτες, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ.

Στην εκδήλωσε παρευρισκόταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ.

Στον χαιρετισμό της η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε ότι Η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή για το Κόμμα και την ΚΝΕ αλλά και μια ιδιαίτερη χρονιά για την εργατική τάξη, την νεολαία, το κίνημα, καθώς "κάθε εργαζόμενος, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, κάθε νέος, κάθε επιστήμονας, ερευνητής, αλλά και απλός μελετητής της Ιστορίας που προβληματίζεται για το παρόν και το μέλλον, έχει πολλά να μάθει από τη συναρπαστική ιστορία του ΚΚΕ, την ιστορία του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης".

Αναφέρθηκε στην πεντάχρονη πολύμορφη δραστηριότητα που ξεκίνησε το ΚΚΕ με αποκορύφωμα το 2018, τονίζοντας ότι συνοψίζεται στις λέξεις "Τιμάμε και δημιουργούμε".

"Τιμάμε όλους και όλες τους επώνυμους και ανώνυμους που έγραψαν μία προς μία τις ηρωικές σελίδες αυτής της 100χρονης πορείας, όλους όσοι στάθηκαν αλύγιστοι, κατέθεσαν κάθε θυσία στον αγώνα για να ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές.

Δημιουργούμε, όχι μόνο για να ζωντανέψουμε σημαντικές πλευρές αυτής της ιστορίας, που είναι ταυτόχρονα η ιστορία των αγώνων του λαού μας, δημιουργούμε μέσα από την εθελοντική προσφορά φίλων, συντρόφων, άλλων συνοδοιπόρων - οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι καν επαγγελματίες - για να μπορούν να μαθαίνουν, να διδάσκονται και να εμπνέονται οι νέες γενιές, να βλέπουν κάτω από το μαύρο πέπλο του αντικομμουνισμού, της παραχάραξης της ιστορίας του λαού μας, της συκοφάντησης των πιο ηρωικών αγώνων του" υπογράμμισε.

"Τιμάμε και δημιουργούμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, γιατί το κόμμα μας μπορεί να συμπληρώνει τα 100 χρόνια του παραμένει, όμως, το πιο νέο κόμμα, γιατί το νέο σήμερα είναι να ζει ο λαός μας χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους, να μπορεί να απολαμβάνει σύγχρονα δικαιώματα.

Γι' αυτό και παραμένουμε αμετακίνητοι στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο" τόνισε η Χ. Παναγιωτακοπούλου.

"Πορευτήκαμε έχοντας στο μυαλό μας ότι ένα ντοκιμαντέρ για το ΚΚΕ, δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει ως ένα σημείο αναφοράς, ένα ερέθισμα για την εργατική τάξη και το λαό, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, ώστε να πατήσει πάνω του και να κολυμπήσει έπειτα σε πιο βαθειά νερά.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER