Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 13:12

Μπαλωμενάκης: "Τρύπα 89 εκ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ"

Γράφτηκε από την
Μπαλωμενάκης: "Τρύπα 89 εκ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ"

Για ευθύνες πολιτικών προσώπων, ενδεχομένως ποινικές έκανε λόγο ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προανακριτικής.

"Προκύπτουν ευθύνες πολιτικών προσώπων, ενδεχομένως ποινικές, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο προανακριτικής, θα το αποφασίσει η ολομέλεια της Βουλής" δήλωσε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας στο News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.
Επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Υγείας Γεωργιάδη-Βορίδη-Λοβέρδου-Αβραμόπουλου-Σαλμά και ανέφερε ότι "προκύπτει κόστος 22-23 δισ στο χώρο του φαρμάκου από το 2000 ως το 2014.
Μεγάλα ποσά δαπανήθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχει κενό 89 εκ ευρώ, αρνητική διαφορά το είπαν οι ορκωτοί ελεγκτές για την περίοδο 2010-2014, κανείς δεν ξέρει πού πήγαν. Η Δικαιοσύνη θα καλέσει όσους είχαν την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης". "Ενδεχομένως θα υπάρξουν εισαγγελικές παρεμβάσεις", εκτίμησε και χαρακτήρισε σπασμωδική την αντίδραση της ΝΔ που μιλά για "γελοιότητες".
Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής είναι "μια ογκώδης συγγραφή συμπερασμάτων που θα παραδοθεί τμηματικά μέχρι 21 Νοεμβρίου. Τη Δευτέρα θα παραδοθεί το κεφάλαιο για το Ερρίκος Ντυνάν, ακολουθούν οι αρθροσκοπήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα εμβόλια. Δεν είναι έκθεση ιδεών, είναι τεκμηριωμένα πράγματα. Δεν έχουμε ανιχνεύσει διακίνηση μαύρου χρήματος".
Σχετικά με τις αρθροσκοπήσεις ο κ. Μπαλωμενάκης είπε ότι μια απλή διαγνωστική επέμβαση κοστολογήθηκε με 1500 ευρώ την επίσκεψη, αυτοί που επωφελήθηκαν είναι στελέχη της παράταξης που έκανε αυτή την υπερτιμολόγηση. Για τα εμβόλια, αναφέρθηκε σε "υπερβολικές παραγγελίες και σε αδράνεια ώστε να μην επιστραφούν, θα μπορούσαν να σταλούν σε χώρες της Αφρικής, ακόμη δεν έχουν καταστραφεί όλα, υπάρχουν ακόμη ληγμένα εμβόλια και αυτό είναι πρόβλημα για τη δημόσια υγεία".

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER