Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 19:16

Σπυράκη: "Έχω ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον μου να πολιτευτώ στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης"

Γράφτηκε από την
Σπυράκη: "Έχω ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον μου να πολιτευτώ στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης"

Την πεποίθησή της πως οι εκλογές είναι ο μόνος τρόπος ώστε η χώρα να αποκτήσει μια κανονικότητα και να πάει μπροστά, εκφράζει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. «Οι εκλογές είναι ο μόνος τρόπος ώστε η χώρα να αποκτήσει μια κανονικότητα.

Να φύγει από την εξουσία ένα κόμμα που διακρίθηκε στην αντίδραση, αλλά φάνηκε αδύναμο στη δράση. Για να αναπνεύσει η οικονομία, να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και οι φορολογικές επιβαρύνσεις που πνίγουν την ανάπτυξη, για να έρθουν επενδύσεις, για να μπουν γερά θεμέλια τώρα που δεν υπάρχουν εξασφαλισμένα δανεικά. Όλοι πλέον αναγνωρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί. Η χώρα πρέπει να πάει μπροστά» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η κ. Σπυράκη.

Επίσης, κάνει γνωστό πως έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της στον πρόεδρο της ΝΔ, να πολιτευτεί στις εθνικές εκλογές στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης και σημειώνει: «Πλέον θέλω να δουλέψω για τη Θεσσαλονίκη, για την πόλη από την οποία προέρχομαι, που μεγάλωσα και ζει η οικογένεια μου, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα μου δώσουν σταυρό οι πολίτες, όπως και στις Ευρωεκλογές του 2014».

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τονίζει ότι πρέπει να είναι γενναία και να απελευθερώσει όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. «Ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ανέλαβε την αρχηγία του κόμματός μας. Πρότεινε μάλιστα στον κ. Τσίπρα να συμφωνήσουν τα δυο κόμματα στις αναθεωρητέες διατάξεις που προτείνουν, ώστε οι πολίτες με την ψήφο τους, να αποφανθούν για την κατεύθυνση των αλλαγών που θα γίνουν μετά τις εκλογές από τη νέα Βουλή. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας φοβήθηκε να αποδεχθεί την αυτονόητη αυτή πρόταση. Προφανώς διότι γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές» σημειώνει. Παράλληλα, επικρίνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «επέλεξε να χρησιμοποιήσει την αναθεώρηση ως "προεκλογική πλατφόρμα"» και τον ΣΥΡΙΖΑ, πως «στοχεύει διά της αναθεώρησης να καθηλώσει τη χώρα τα επόμενα δέκα χρόνια».

Ερωτηθείσα για τις διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν, η κ. Σπυράκη χαρακτηρίζει εμβληματικό το άρθρο 16, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο να απαγορεύεται στην Ελλάδα η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όταν αυτό επιτρέπεται σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, αναφέρει πως η ΝΔ θέλει αλλαγή στο άρθρο 106, το οποίο -όπως υποστηρίζει- πρέπει να αναθεωρηθεί με στόχο να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση, διασφαλίζοντας ένα ασφαλές φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον και πως προτείνει και άλλες αλλαγές με στόχο την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των δήμων, την αξιολόγηση και την αξιοκρατία στο Δημόσιο αλλά και την απλοποίηση της ίδιας της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος.

Σε ερώτηση αν θεωρεί επαρκή την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μετά τον θάνατο του Έλληνα ομογενούς στις Βουλιαράτες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, η κ. Σπυράκη απαντάει πως είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά μέσα ώστε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Τέλος, επιμένει στη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, διότι «δεν αποτελεί ιδιωτική αλληλογραφία», όπως επισημαίνει. «Η δημοσιοποίησή της είναι επειγόντως απαραίτητη και μετά από τις κατηγορίες που αλληλοεκτοξευσαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν αδιαφανώς, με ανάμειξη ακόμη και ξένου επιχειρηματία» υποστηρίζει και συμπληρώνει: «Ξέρετε οι κ. Καμμένος και Κοτζιάς συνυπήρξαν για χρόνια στην ίδια κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας επέλεξε την πλευρά του κ. Καμμένου, με τον οποίο διαφωνεί ριζικά για τις Πρέσπες, ενώ ακολουθεί την πολιτική του κ. Κοτζιά. Ποιος κρατάει ποιόν και γιατί;».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER