Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 14:40

Κώστας Τασούλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για υποκρισία, όλοι θα αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας

Γράφτηκε από την
Κώστας Τασούλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για υποκρισία, όλοι θα αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας

«Η ΝΔ αντιλαμβάνεται την αναθεώρηση του Συντάγματος με όρους που υπαγορεύονται από τις ανάγκες των καιρών και με βάση τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και όχι πρόσκαιρα και κομματικά. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για υποκρισία. Θα αναμετρηθούμε όλοι με τις ευθύνες μας. Η δική μας πρόταση δεν αντιμετωπίζει πλαστά προβλήματα».

Αυτό τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασούλας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη λήψη απόφασης για την προθεσμία που η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος θα παραδώσει την έκθεσή της.

«Αναμετριόμαστε σήμερα με τις ευθύνες μας για να μη γίνει απρόσφορη η αναθεώρηση. Θα ασκήσουμε όλες τις αρμοδιότητες που έχουμε ώστε να γίνει μια τολμηρή αναθεώρηση μέσω της ψήφου του ελληνικού λαού», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία και ότι αντιλαμβάνονται ως ερμηνευτικό περίγελο το Σύνταγμα.

«Δεν είναι δυνατόν αυτοί που το αντιλαμβάνονται ως ερμηνευτικό περίγελο το Σύνταγμα, που με σφετερισμό προκάλεσαν τη διάλυση της Βουλής και καταχρώμενοι το Σύνταγμα αγνόησαν το δημοψήφισμα που προκάλεσαν, να αναδεικνύουν ότι θέλουν με αυτό τον τρόπο να φέρουν το λαό στο προσκήνιο. Οι ίδιοι που αγνόησαν το Σύνταγμα να κατηγορούν τη ΝΔ ότι το αντιλαμβάνεται ως απειλή», τόνισε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε:

«Να κατηγορεί εμάς στη ΝΔ που δύο χρόνια πριν έχουμε προτείνει να έρθει απολύτως στο προσκήνιο ο λαός και να αναδείξει το ρόλο του. Ποιος φοβάται το λαό στο προσκήνιο; Αυτός που τον κολακεύει ή αυτός που θέλει να τον καταστήσει κυρίαρχο των προτάσεων του;»

Και ο κ. Τασούλας συνέχισε:

«Η πρόταση της ΝΔ δεν αντιμετωπίζει πλαστά προβλήματα. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία στη χώρα μας. Ούτε το Σύνταγμα ήταν η αιτία που χρεοκόπησε η χώρα. Χρεοκόπησε γιατί το πολιτικό προσωπικό και ο δημόσιος λόγος δεν μπόρεσαν να την εκσυγχρονίσουν και να διαπαιδαγωγήσουν τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση προχωρούσε με ρυθμό βάδην και η αντιπολίτευση φώναξε όχι βάδην, τροχάδην».

«Αν θέλουμε να περιβάλουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος με την πρέπουσα ιστορική διάσταση πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτή η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του λαού», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εμπαιγμό όταν μιλά για συναίνεση.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην επιστολή που απέστειλε σε πολιτικούς αρχηγούς και “ νομίζοντες” πολιτικούς αρχηγούς, γράφει ότι αυτή η αναθεώρηση πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία συναίνεσης, πολιτικής και κοινωνικής. Να μην πέσει όμηρος του βραχέως πολιτικού χρόνου.

Προφανώς εμπαίζει τους πάντες. Η σημασία της έναρξης της αναθεώρησης του Συντάγματος για εμάς δεν είναι να μετατρέψουμε το Σύνταγμα σε απρόσφορη απόπειρα και να το χρησιμοποιήσουμε για καθαρά προεκλογική σκοπιμότητα. Να αποτελέσει δηλαδή στην ουσία μηχανισμό που θα κάψει, λόγω προθεσμιών βάσει του άρθρου 110, την ουσιαστική αναθεώρηση που χρειάζεται η χώρα για τα επόμενα 10 χρόνια, επαναλαμβάνοντας τις επιπτώσεις της αναιμικής αναθεώρησης του 2008», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν το Σύνταγμα νομίζουμε ότι είναι μαγικό, δεν είναι. Και δεν θα λύσει τα προβλήματα όπως φαντάζονται αυτοί που θεωρούν ότι μπορεί να καθιερωθεί Σύνταγμα ευτυχίας και οικονομικής ευμάρειας. Την οικονομική ευμάρεια θα την κάνει η οικονομική πρόοδος και η ανάπτυξη, γι’ αυτό προτείνουμε βάθεμα της αποτελεσματικότητας του κράτους, της διοίκησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Τασούλας.

«Μη γελιέστε. Το Σύνταγμα δεν θα σας σώσει αλλά θα βοηθήσει μια αποφασιστική κυβέρνηση να λύσει τους γόρδιους δεσμούς που έχει η χώρα. Για να μην πιστεύουμε ότι υπάρχουν μαγικά Συντάγματα εμείς λέμε ότι με μια αποφασιστική κυβέρνηση, αυτήν που θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός μετά τις εκλογές, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που η Ελλάδα θα συμβαδίσει στην ανάπτυξη, στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο, αποφασιστικά και θεσμικά», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER