Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 13:50

Βασίλης Κικίλιας: Μετά την ελληνική κοινωνία, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να διχάσει και την Εκκλησία

Γράφτηκε από την
Βασίλης Κικίλιας: Μετά την ελληνική κοινωνία, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να διχάσει και την Εκκλησία

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε πως αφού δίχασε την ελληνική κοινωνία τώρα διχάζει και την Εκκλησία εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας θέλει να δείξει ότι αγγίζει όλα τα δύσκολα θέματα και ότι είναι ένας μεταρρυθμιστής, ο οποίος δεν φοβάται το πολιτικό κόστος για να προχωρήσει θέματα ταμπού για την ελληνική κοινωνία και να τονώσει έτσι το ηγετικό προφίλ του, όμως αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο. «Βλέπει τις δημοσκοπήσεις, βλέπει και την αντιμετώπιση του ίδιου, των υπουργών και των βουλευτών του, ακόμη και σε προνομιακά πεδία. Έδρεψε ο ίδιος και τα στελέχη του τους καρπούς της πολιτικής συμπεριφοράς τους στο Πολυτεχνείο. Καταδικάζω τον τρόπο αυτόν, αλλά είναι ο ίδιος που οδήγησε στα γεγονότα αυτά με τις πολιτικές του. Ένας πρωθυπουργός, ο οποίος είναι- κατά δήλωσή του- άθεος, δημιουργεί μείζον θέμα, διχάζει την Εκκλησία της Ελλάδος, βάζει απέναντί του 10.000 ανθρώπους και ζημιώνει την Εκκλησία με τον τρόπο που λειτουργεί», τόνισε, προσθέτοντας πως η ΝΔ δεν δέχεται τον εμπαιγμό του κ. Τσίπρα στην πλάτη πιστών και κλήρου. «Δεν δεχόμαστε εν είδει επιδοματικής πολιτικής να μεταφέρει τη μισθοδοσία των κληρικών για να προσλάβει 10.000 "ρουσφέτια" του. Σεβόμαστε τον ρόλο και την ιστορία της Εκκλησίας ανά τους αιώνες δίπλα στην ελληνική κοινωνία, τους αγώνες που έχουν δώσει μαζί και δεν είμαστε διατεθειμένοι να σπείρουμε ζιζάνια, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τεράστιο ενεργειακό παιχνίδι αλλαγής της τροφοδοσίας της Ευρώπης σε φυσικό αέριο, στο οποίο υπάρχει η ισχυρή συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου-ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ανοιχτό και το Κυπριακό, με το οποίο πιέζει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να εγείρει διεκδικήσεις για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων.

«Η Ελλάδα δεν εκχωρεί κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα. Το 1982, στο Montego Bay, συμφωνήθηκαν οι ΑΟΖ και είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζει μία συντεταγμένη πολιτεία να ξεδιπλώσει την εξωτερική πολιτική της και να θωρακίσει τα συμφέροντά της. Σε αυτό έχουμε μεγάλη διαφωνία με τον κ. Τσίπρα γιατί η πολιτική του σε σχέση με την Τουρκία και τη διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας είναι ανεπαρκής και αποτυχημένη. Φάνηκε στην επίσκεψη Ερντογάν. Η κυβέρνηση Τσίπρα υποβάθμισε τα ελληνοτουρκικά στην εξωτερική μας πολιτική. Ο πρωθυπουργός, μαζί με τον κ. Κοτζιά, ασχολήθηκε με άλλα θέματα, ανοίγοντας και άλλες πληγές, όπως η συμφωνία των Πρεσπών» παρατήρησε, προσθέτοντας πως η ΝΔ δεν έχει ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική τής κυβέρνησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER