Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 22:19

K. Μητσοτάκης: Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς

Γράφτηκε από την
K. Μητσοτάκης: Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς

 

Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής για τα ζώα συντροφιάς.

"Είναι δέσμευση μου εντός των πρώτων 6 μηνών της νέας διακυβέρνησης -εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες να κυβερνήσουμε τη χώρα- η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο το οποίο δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα πιο προχωρημένα νομικά πλαίσια τα οποία έχουν σήμερα Ευρωπαϊκές σύγχρονες χώρες" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας ανέφερε: "Το δεύτερο το οποίο θα ήθελα να σταθώ έχει να κάνει με την έννοια της κακοποίησης και την έννοια της εγκατάλειψης ενός ζώου...η εγκατάλειψη ενός ζώου συνιστά ουσιαστικά μια μορφή κακοποίησης και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται".

Αναφέρθηκε και στην οικονομική παράμετρο του θέματος λέγοντας: "Η ιδιοκτησία ενός ζώου δε μπορεί να αποτελεί φορολογικό τεκμήριο. Αυτό, λοιπόν, το δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά. Έχουν φορολογηθεί τα πάντα, ας μη φορολογήσουμε και τα ζώα συντροφιάς. Αυτό το ξεχνάμε τελείως. Δεν πρόκειται να υπάρχει καμία τέτοια ρύθμιση, ούτε καμία τέτοια υπόνοια ρύθμισης στο φορολογικό πλαίσιο το οποίο θα εισάγουμε εμείς".

 Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: "Τελικά στόχος μας θα πρέπει να είναι, εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -να το συζητήσουμε τι είναι ρεαλιστικός και εφικτός στόχος- κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο. Αυτός πρέπει να είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος της Ελληνικής Πολιτείας, ως προς την αντιμετώπιση των ζώων συντροφιάς.

 Και βέβαια θέλω να σας πω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει να αναθεωρηθεί το άρθρο 24, το οποίο αφορά συνολικά την προστασία του περιβάλλοντος. Θα είμαστε πολύ ανοιχτοί στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης: να μπορούμε να εντάξουμε και μια διάταξη η οποία αποτυπώνει και Συνταγματικά τα δικαιώματα των ζώων. Αλλά αυτό το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι θα υπάρχει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των ζώων, σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, το οποίο θα ενσωματώνει τις βέλτιστες πρακτικές στα ζητήματα αυτά, εντός του πρώτου εξαμήνου της νέας διακυβέρνησης".

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER