Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 12:40

Κώστας Καραγκούνης: Επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα για τη χώρα το μήνυμα από το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ

Γράφτηκε από την
Κώστας Καραγκούνης: Επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα για τη χώρα το μήνυμα από το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ

«Η επανεκκίνηση είναι το ουσιαστικό μήνυμα που, ούτως ή άλλως, θέτει η ΝΔ όλο το τελευταίο διάστημα, ουσιαστική επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα για τη χώρα, η οποία βρίσκεται βαλτωμένη τα τελευταία χρόνια από μια πολιτική που δυστυχώς έχει δημιουργήσει αδιέξοδα σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", σχετικά με το μήνυμα που θα αναδειχθεί από το συνέδριο της ΝΔ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Ένα κεντρικό μήνυμα για το συνέδριο, αλλά νομίζω και για την επόμενη μέρα, είναι η επανεκκίνηση της χώρας, η επανεκκίνηση της οικονομίας, η επανεκκίνηση και στα ζητήματα τα κοινωνικά, διότι, δυστυχώς έχουμε βαλτώσει και ο κόσμος περιμένει πραγματική ελπίδα για την επόμενη μέρα, περιμένει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και να δει η ζωή του να καλυτερεύει και όχι δυστυχώς να χειροτερεύει όπως έγινε τα τελευταία 3,5 - 4 χρόνια» προσέθεσε.

Για το κοινωνικό μέρισμα και τις στοχευμένες κοινωνικές βελτιώσεις από την κυβέρνηση, ο κ. Καραγκούνης είπε πως «είναι σαφές ότι υπάρχει μια παροχολογία, ούτως ή άλλως μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, αλλά αυτή είναι η μία ανάγνωση διότι αν δείτε και τους αριθμούς αυτά τα μερίσματα δεν φτάνουν πάνω από 1 δισ. ευρώ τη στιγμή που έχουμε πληρώσει δέκα δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Από τη μία τσέπη έχουν φύγει 10 δισ. και από την άλλη επιστρέφει πίσω στον κόσμο 1 δισ. Νομίζω ότι είναι απόλυτη κοροϊδία γι' αυτό ο κόσμος σε όλες τι δημοσκοπήσεις και στην αποτίμηση της κυβέρνησης δείχνει ότι αποστρέφεται πια την κυβερνητική πολιτική και δείχνει το πόσο χάλια τα πηγαίνει και εκλογικά και πολιτικά η κυβέρνηση γιατί έχει καταλάβει ο κόσμος ότι δεν περιμένει κάτι περισσότερο».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «κοινοβουλευτικά είναι υπό αίρεση», καθώς, όπως εκτίμησε, «δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση» . Επισήμανε, επίσης, ότι «αυτή τη στιγμή στη Βουλή δεν έχει βρεθεί η πλειοψηφία και εδώ είναι το μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση αυτή προσπαθεί να ολοκληρώσει μια συμφωνία, μία συμφωνία που όπως ξέρετε είναι το πιο κρίσιμο εθνικό θέμα τα τελευταία χρόνια και η μεγαλύτερη εκκρεμότητα, χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και εδώ είναι και πολιτικά και εθνικά ακατανόητη αυτή η στάση και η στρατηγική της κυβέρνησης και θα όφειλαν να έχουν οδηγήσει, ήδη, τη χώρα σε εκλογές και μια νέα Βουλή να κάνει αυτή τη διαπραγμάτευση».


NEWSLETTER