Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 13:50

Βολές της εκπροσώπου της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το «σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βολές της εκπροσώπου της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το «σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη»

Στο "σκάνδαλο" ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη επέμεινε και σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, επισημαίνοντας ότι "εδώ και τρεις εβδομάδες και ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, η κυβέρνηση σιωπά".

Η κ. Σπυράκη έθεσε τα ερωτήματα: ποια είναι η σχέση Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου, και με υπουργούς; Πόσες φορές έχει επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου; Πώς μπορούσε και φωτογραφιζόταν στο πόντιουμ που γίνονται οι δηλώσεις με τους ξένους ηγέτες; Ποιες υπηρεσίες πρόσφερε στα Λιπάσματα ώστε να δικαιολογούνται αμοιβές 72.000 ευρώ το 2016 και 128.000 ευρώ το 2017;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είπε η κ. Σπυράκη, οι κ.κ. Τσίπρας και Πετσίτης στοιχηματίζαν για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015. Την ώρα που το χρέος των Λιπασμάτων προς την ΔΕΠΑ εκτοξευόταν ο κ. Πετσίτης αμείβονταν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, υπογράμμισε η κ. Σπυράκη.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Σπυράκη είπε ότι όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που υπάρχουν είναι για τη ΝΔ στο τραπέζι. Επανέλαβε ότι "είμαστε εναντίον της Συμφωνίας γιατί βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα" και πρόσθεσε ότι την ώρα της ψήφισης ο κάθε βουλευτής αναμετράται με τη συνείδησή του.

Σε ερώτηση για τις συζητήσεις που γίνονται με το Ποτάμι, η κ. Σπυράκη είπε ότι "το Ποτάμι είναι ένα άλλο κόμμα, σεβόμαστε την αυτονομία του. Η ΝΔ δεν κάνει παζάρια με κανέναν. Η Συμφωνία θα κριθεί από τον έναν προς έναν βουλευτή και ο καθένας είναι υπόλογος στη συνείδησή του".

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος η εκπρόσωπος της ΝΔ, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει προτείνει συγκεκριμένα άρθρα προς αναθεώρηση, και θύμισε ότι και ως απλός βουλευτής στην προηγούμενη αναθεώρηση ο κ. Μητσοτάκης είχε προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών.

Έκανε ειδική αναφορά στο άρθρο 16 λέγοντας ότι κ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, έχει ζητήσει να κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο 16 με 151 βουλευτές ώστε η επόμενη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών να καθορίσει το περιεχόμενο της αναθεώρησης.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που το Σύνταγμά της αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά την απαγόρευση των μη κρατικών πανεπιστημίων και επικαλέστηκε τη θέση καθηγητών σύμφωνα με την οποία όποιο πρότυπο κι αν επιλεγεί για τα πανεπιστήμια, θα πρέπει ο νομοθέτης να μπορεί να το προσαρμόσει στις εκάστοτε συνθήκες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER