Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 14:20

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μιθριδάτη

Γράφτηκε από την
Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μιθριδάτη

«Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μιθριδάτη. Οι ανακοινώσεις καταδίκης είναι πλέον ανεπαρκείς. Οφείλουμε ομόθυμη και θεσμική απάντηση» δήλωσε, προσερχόμενος στο Εφετείο όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε: «Η δημοκρατία έχει όρια, τα όριά της είναι ο νόμος. Έχει τρόπους να αμύνεται και δεν θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη. Δεν υπάρχει χρόνος, ο εχθρός της δημοκρατίας είναι εντός των πυλών».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι η παρουσία αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί πολιτική πράξη και επισήμανε: «Το κράτος δικαίου είναι το όπλο μας απέναντι στα όπλα εγκληματιών. Στόχος μας είναι να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό δικαιοσύνη, 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 3,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Για να μη συνεχίζουν τη δράση τους αποθρασυνόμενα τα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης που κατηγορείται ως εγκληματική». «Οι χρυσαυγίτες δεν κατηγορούνται γιατί απλά πιστεύουν σε κάποιες ιδέες αλλά και για τις εγκληματικές τους πράξεις. Η βία της Χρυσής Αυγής απειλεί τους πολίτες, απειλεί τη δημοκρατία. Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες, να προστατεύσουμε την ίδια τη δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Στην αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Στέργιος Καλπάκης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Δημήτρης Χατζησωκράτης και τα μέλη της ΚΕ Γεράσιμος Γεωργάτος, Δημήτρης Στάμου και Κώστας Πανδής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER