Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 13:50

Δημήτρης Παπαδημούλης: Να ακούσουν τον Μοσκοβισί οι καταστροφολογικές "Κασσάνδρες" των Αθηνών

Γράφτηκε από την
Δημήτρης Παπαδημούλης: Να ακούσουν τον Μοσκοβισί οι καταστροφολογικές "Κασσάνδρες" των Αθηνών

Το θετικό μήνυμα του Πιέρ Μοσκοβισί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετέφερε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά την συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα Οικονομικών, Νομισματικών Υποθέσεων και Φορολογίας, στο Στρασβούργο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών.

Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε «τις αισιόδοξες εκτιμήσεις και της Κομισιόν και του ίδιου προσωπικά, για τη θετική, σταθερή πορεία της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με την ταυτόχρονη διατήρηση υγιών δημόσιων οικονομικών».

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, «ο Πιέρ Μοσκοβισί και η Κομισιόν εκτιμούν ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός και όσα εγκρίνει ως φοροελαφρύνσεις ή κοινωνικές παροχές, διατηρούν σταθερά δημόσια οικονομικά και επίσης ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για το 2019 και για το 2020 είναι το ίδιο και περισσότερο αισιόδοξες».

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Παπαδημούλης, όπως σημείωσε ο ίδιος στις δηλώσεις του, επανέλαβε στον επίτροπο ότι «η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να επιταχύνει την ανάπτυξή της, διατηρώντας υγιή δημόσια οικονομικά, ενισχύοντας τις επενδύσεις για ταχύτερη μείωση της ανεργίας, γιατί δεν θέλουμε ποτέ ξανά χρεοκοπία και μνημόνια».

Όπως τόνισε, το μήνυμα είναι θετικό, ενόψει και της συζήτησης που ξεκινά στην ελληνική Βουλή για τον προϋπολογισμό, εκφράζοντας την ελπίδα «να το ακούσουν και οι καταστροφολογικές "Κασσάνδρες" των Αθηνών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER