Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 13:20

Γιώργος Σταθάκης: Η στρατηγική για την ανάπτυξη, κομβικό σημείο διαφοροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Γράφτηκε από την
Γιώργος Σταθάκης: Η στρατηγική για την ανάπτυξη, κομβικό σημείο διαφοροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Η αναπτυξιακή στρατηγική για την επόμενη μέρα θα αποτελέσει κομβικό σημείο της διαφοροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ ανέφερε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει διολισθήσει στην πολιτική της εσωστρέφειας και της αποστροφής του ρόλου που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Η αναπτυξιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

«Στην αναπτυξιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μια σαφή έννοια για το πως θέλουμε να κινηθεί η βιώσιμη οικονομία της επόμενης μέρας. Υπενθυμίζω ότι η Ελλάδα θα είναι ένας χώρος με υψηλή δυνατότητα επενδύσεων, σε ενέργεια και logistics, λόγω του ρόλου που παίζει στην ευρύτερη περιοχή, ότι θα είναι μια οικονομία που θα ενισχύει πρωτίστως την εξωστρέφεια της, κυρίως την παραγωγική εξωστρέφεια» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υπογράμμισε ότι την αναπτυξιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ διατρέχει και η ιδέα ότι «ο ιδιωτικός τομέας θα οδηγηθεί σε κανόνες που θα ακολουθούν τις σωστές και καθιερωμένες εργασιακές σχέσεις».

Στο κλίμα αυτό, ο Γιώργος Σταθάκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση Θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, θα απομειώσει το φαινόμενο των εργολαβιών που έχει γίνει μάστιγα στην ελληνική οικονομία, θα διασφαλίσει συνθήκες εργασίας που θα τηρούνται στον ιδιωτικό τομέα. «Τέρμα η εποχή με τα δεκάωρα και δωδεκάωρα στον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και παραδίδει και ένα βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και οι μισθοί θα ακολουθούν τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

«Τα λέω αυτά, διότι η ιδέα ότι θα ανακάμψει η οικονομία, θα αναπτυχθεί και ταυτόχρονα θα έχουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και σωστές εργασιακές σχέσεις, αποτελεί κομβικό σημείο της διαφοροποίησης από την επόμενη μέρα της ΝΔ. Και το υπογραμμίζω. Η ΝΔ και η επόμενη μέρα, σημαίνει ότι ένα μέρος κοινωνικού κράτους - του ασφαλιστικού συστήματος - περνάει στον ιδιωτικό τομέα, διατυπωμένο σε όλους τους τόνους. Σημαίνει επίσης διατήρηση ενός εργασιακού μεσαίωνα, όχι διόρθωση, διατήρηση και επιδείνωση του. Και τρίτο μια στρατηγική ανάπτυξης η οποία στερείται ισχυρών προοπτικών για την οικονομία στην ευρύτερη περιοχή» είπε ο Γιώργος Σταθάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER