Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 15:00

Ευ. Βενιζέλος: Ωμή εγκληματική ενέργεια στην καρδιά της Δημοκρατίας

Γράφτηκε από την

Ωμή εγκληματική ενέργεια, που στόχευε στη καρδιά της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Η ωμή εγκληματική ενέργεια κατά του ΣΚΑΪ στόχευε στην καρδιά της Δημοκρατίας όχι μόνο με την υλική δύναμη της έκρηξης αλλά με τον θρασύ συμβολισμό της σιωπής που ήθελε να επιβάλλει. Ευτυχώς, πέτυχε το αντίθετο. Αυτή είναι η δύναμη της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Δεν αρκεί, όμως, η καταδίκη τέτοιων ενεργειών. Απαιτείται αντίσταση κατά της διολίσθησης της Δημοκρατίας, κατά του εκβιασμού και της φθοράς των θεσμών».

Αναφερόμενος στο ουσιαστικό αντικείμενο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατηγορώντας την για ανευθυνότητα και κυνισμό και υποστήριξε ότι με τη πολιτική της «οδήγησε σε ανεπανόρθωτη βλάβη διαρκείας τη χώρα». «Έχουμε έξοδο, υποτίθεται, από το μνημόνιο χωρίς είσοδο στις αγορές, χωρίς προληπτική πιστωτική γραμμή, με ένα μαξιλάρι ασφαλείας, που στην πραγματικότητα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του 2019. Η περίοδος από το 2020 και μετά είναι μία περίοδος ακάλυπτη» τόνισε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως κορυφαίο ζήτημα για τη χώρα τα υπερπλεονάσματα: «Το κορυφαία ζήτημα για τη χώρα είναι η βαβυλώνια αιχμαλωσία της χώρας στην εγκληματική σύλληψη των υπερπλεονασμάτων, που είναι μία μεγάλη, μία κολοσσιαία παγίδα φτώχειας, γιατί η χώρα αιχμαλωτίζεται στην αναιμική ανάπτυξη και μάλιστα σε μία ανάπτυξη, η οποία είναι κούφια.

Επίσης, μίλησε για «ταξική διανομή μερίσματος μιζέριας», για «αναιμική ανάπτυξη που δεν επιτρέπει τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης» και για «αποδιάρθρωση της μεσαίας τάξης, που λειτουργεί ως μοχλός για την αιχμαλωσία όλης της χώρας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER