Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 15:20

Τάσος Πετρόπουλος: Θα αυξηθούν 620.000 συντάξεις

Γράφτηκε από την
Τάσος Πετρόπουλος: Θα αυξηθούν 620.000 συντάξεις

Συνολικά, 620.000 συντάξεις που ήδη χορηγούνται με το παλιό σύστημα θα έχουν αύξηση, υπολογιζόμενες με το νέο.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος περιέγραψε αναλυτικά τους μέσους όρους αυτών των αυξήσεων στις συντάξεις:

Γήρατος, για 400.000 δικαιούχους αύξηση 15% ή 96 ευρώ κατά μέσο όρο, μηνιαίως.
Χηρείας, για 174.000 δικαιούχους αύξηση 32% ή 111 ευρώ κατά μέσο όρο, μηνιαίως.
Αναπηρίας, για 44.000 δικαιούχους αύξηση 16% ή 89 ευρώ κατά μέσο όρο, μηνιαίως.
«Υπάρχουν, όμως, συντάξεις με πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις, καθώς έχουν δώσει πολύ υψηλότερες εισφορές. Το σύστημα είναι ανταποδοτικό γι' αυτούς που κατέβαλαν υψηλές εισφορές» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος. «Δεν θέλουμε σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να χορηγεί σύνταξη 15.000 ευρώ τον μήνα, δεν είναι αυτός ο σκοπός της σύνταξης ... δεν θέλουμε, όμως και η κατώτατη σύνταξη να μην καλύπτει αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης ... πρέπει να είναι και δίκαιη με όρους ανταποδοτικότητας» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρξει νέα ρύθμιση χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «η δική μας πολιτική στόχευση όσον αφορά στην ελάφρυνση των οφειλετών είναι διαρκής», ενώ υπενθύμισε ότι «μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, δημιουργήθηκε το 97% των οφειλετών, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις». «Ειδικά, για εκείνους τους οφειλέτες που δεν έχουν καμία δραστηριότητα, έχουν "κλείσει" τα ΑΦΜ τους, δεν έχουν καμία δυνατότητα απασχόλησης, είναι μέτρα που θα δούμε το επόμενο διάστημα» σημείωσε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν πρόκειται να μπει σε ευνοϊκότερη ρύθμιση, όταν καλύπτεται από την υπάρχουσα.


NEWSLETTER