Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 12:50

Δημήτρης Παπαδημούλης: Η ΕΕ οφείλει να καταπολεμά τις διακρίσεις κάθε είδους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δημήτρης Παπαδημούλης: Η ΕΕ οφείλει να καταπολεμά τις διακρίσεις κάθε είδους

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να ενθαρρύνουμε το ευρύ εκλογικό μας σώμα να αναλογιστεί τις αξίες της Συνθήκης της Ρώμης, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΕ οφείλει να καταπολεμά τις διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, θρησκείας, αναπηρίας, ηλικίας και σεξουαλικού προσανατολισμού», ανέφερε απονέμοντας το βραβείο SimoneVeil για την Ισότητα και Διαφορετικότητα, στο Ευρωκοινοβούλιο, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ένωση με διαφοροποιήσεις, καθένας έχει το δικαίωμα να ακούγεται και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να διασφαλίσουμε πως οι μικρότερες ομάδες της Ένωσης έχουν την ίδια πρόσβαση στις ευκαιρίες που έχουν και οι μεγαλύτερες» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην Mar?a Andr?s Mar?n, καθώς η ίδια μαζί με την ομάδα της στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας του ΕΚ, ετοίμασε Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης επτά σημείων, η οποία ζητούσε την αυξημένη προβολή των γυναικών σε διασκέψεις και δημόσιες συζητήσεις, με σαφείς λεπτομέρειες για την ένταξη των νέων γυναικών και των γυναικών με αναπηρίες.

Το βραβείο αυτό απονέμεται μόνο δύο φορές σε κάθε κοινοβουλευτική περίοδο και κάθε φορά για ένα διαφορετικό θέμα, προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών.

Tο τελευταίο βραβείο, δηλαδή, του 2016, είχε θέμα τη συμμετοχή και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Αυτή τη φορά, η έμφαση δόθηκε στις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά την ισότητα των φύλων και την ενθάρρυνση για ένα ασφαλέστερο και πιο συμμετοχικό περιβάλλον εργασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER