Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 13:00

Δημήτρης Παπαδημούλης: Γνωστή η διαφωνία για τις Πρέσπες, δεν κατανοώ τις διατυπώσεις περί «αποστασίας»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δημήτρης Παπαδημούλης: Γνωστή η διαφωνία για τις Πρέσπες, δεν κατανοώ τις διατυπώσεις περί «αποστασίας»

Από τη στιγμή που διαφαίνεται το «διαζύγιο» στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τότε το καλύτερο θα ήταν αυτό να γίνει με ήρεμο, ώριμο και πολιτισμένο τρόπο: αυτό σημείωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του κυβερνώντος κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από την στιγμή που διαφαίνεται ότι είναι προ των πυλών η ολοκλήρωση της κυβερνητικής συνεργασίας, το καλύτερο και για τις δύο πλευρές θα ήταν αυτό το πολιτικό "διαζύγιο" να ολοκληρωθεί με έναν ήρεμο, ώριμο και πολιτισμένο τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακατεύεται καθόλου στα εσωτερικά των ΑΝΕΛ κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει σε αυτό το "πινγκ-πονγκ" οξείων δηλώσεων που ανταλλάσσονται μεταξύ Καμμένου και Κοτζιά».

Αναφερόμενος στην συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι είναι θετικός ο απολογισμός. «Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μία προαναγγελία της ολοκλήρωσης τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα, παρά τις μεγάλες διαφορές των δύο κομμάτων. Ο απολογισμός είναι θετικός, βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια, η χώρα επέστρεψε στην ανάπτυξη, έχουμε μία σημαντική μείωση της ανεργίας και τους τελευταίους μήνες έχουν πληθύνει, ψηφιστεί (και μέλλει να ψηφιστούν και εφαρμοστούν) αρκετά θετικά μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης σημειώνοντας: «Η διαφωνία για την Συμφωνία των Πρεσπών είναι γνωστή, αλλά δεν κατανοώ τις διατυπώσεις περί "αποστασίας". Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης το 2015, υπήρχε γραπτώς και η πρόταση για επιδίωξη επίλυσης αυτού του προβλήματος με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Όπερ και εγένετο. Σεβαστή και γνωστή η διαφωνία Καμμένου με την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά νομίζω ότι οι υψηλοί τόνοι και οι χαρακτηρισμοί περί "αποστασίας" αδικούν και τον ίδιο».

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα ενός τέτοιου πολιτικού «διαζυγίου», ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι «θα φανεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Αυτή την στιγμή υπάρχει η πλειοψηφία για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών που υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχει παγκόσμια σχεδόν στήριξη σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο».

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης στη ραδιοφωνική του συνέντευξη εκτίμησε ακόμη ότι «δεν υπάρχει η πλειοψηφία των 151 που απαιτούνται κατά το άρθρο 84 του Συντάγματος για να ρίξει κάποιος την κυβέρνηση Τσίπρα» και συνέχισε, θυμίζοντας την «επανειλημμένη δημόσια δέσμευση Καμμένου και στο Υπουργικό (Συμβούλιο) και με δηλώσεις, ότι δεν σκοπεύει να γίνει υπομόχλιο για την υλοποίηση των σχεδίων του Κ. Μητσοτάκη και της διαπλοκής, που τέσσερα χρόνια πασχίζουν μάταια να ρίξουν την κυβέρνηση».

«Επομένως», σημείωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο για πρόωρες εκλογές, πιστεύω ότι αν η ΝΔ αμφισβητεί τα παραπάνω δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, να δούμε "πόσα απίδια βάνει ο σάκος"».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER