Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 19:18

Βουλή: Απόψε αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών

Γράφτηκε από την
Βουλή: Απόψε αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών

 

Απόψε αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου 2018.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ενημέρωσε ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», η επεξεργασία του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή. Σύμφωνα με τον υπουργό, η ρύθμιση θα κατατεθεί όπως προέκυψε από τη διαβούλευση και εφόσον υποστεί αλλαγές, αυτές θα είναι απόρροια της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Σχετικώς με την ρύθμιση, η οποία περιέχεται στον κορμό του νομοσχεδίου, για τον διορισμό των δικαιωθέντων στα διοικητικά εφετεία από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα διοριστούν όλοι σε μόνιμες θέσεις. Ταυτοχρόνως ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα υπάρξει λύση και για έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών (περίπου 25) οι οποίοι προσέφυγαν αλλά δεν δικαιώθηκαν τα διοικητικά εφετεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER