Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 17:45

Καμίνης: "Βασικός πολιτικός εχθρός ο λαϊκισμός"

Γράφτηκε από την
Καμίνης: "Βασικός πολιτικός εχθρός ο λαϊκισμός"

Τον λαϊκισμό περιέγραψε ως τον βασικό πολιτικό εχθρό ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και πρόσθεσε ότι "αυτό που ζητάνε οι πολίτες είναι να προσδώσουμε αξιοπιστία στην πολιτική".

Μιλώντας στο Συνέδριο της Δράσης σαν εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και απευθυνόμενος στα στελέχη της τούς ευχαρίστησε για τη στήριξη στις δημοτικές εκλογές του 2014 και πρόσθεσε ότι "μαζί βρεθήκαμε και το 2015 και κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Με το δημοψήφισμα βρεθήκαμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας όταν άλλοι έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια". Αναφέρθηκε στο Σκοπιανό και στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι σε στιγμές κρίσιμες η δημοκρατία επιβάλλει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων πάνω σε θεμελιώδεις επιλογές και η ανάγκη αυτή αφορά περισσότερο τα εθνικά θέματα.

Έκανε λόγο για εκείνους που με ευκολία κάνουν λαοσυνάξεις, ανεμίζουν σημαίες και σύμβολα για να σπείρουν τη διχόνοια. Πρόσθεσε όμως ότι εδώ φαίνεται το θάρρος αλλά και η υπευθυνότητα μίας πολιτικής ηγεσίας. Γιατί, όπως εξήγησε, δεν αρκεί να φέρνεις μία συμφωνία στη Βουλή για να διευρύνεις μία ευκαιριακή πλειοψηφία, η αντοχή μίας συμφωνίας μέσα στον χρόνο διασφαλίζεται όταν έχει μεριμνήσει εκ των προτέρων για την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση με άξονα τα ανθρώπινα δικαιώματα την δικαιοσύνη και την αξιοκρατία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER