Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 14:00

Διαμάντω Μανωλάκου: Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση και καλεί τον λαό να κάνει το ίδιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαμάντω Μανωλάκου: Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση και καλεί τον λαό να κάνει το ίδιο

Για "παζάρι που βολεύει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ να "το παίζει κεντροαριστερός", όσο και το ακροδεξιό ΑΝΕΛ ότι αντιστέκεται στην αντιλαϊκή σκληρή πολιτική στη οποία, ωστόσο, έβαλε πλάτη όλη την τετραετία" έκανε λόγο στη ομιλία της στη Βουλή, η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής Β' Πειραιά του ΚΚΕ, τονίζοντας παράλληλα πως το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση και καλεί να την καταψηφίσει ο ίδιος ο λαός.

Η Δ. Μανωλάκου υπογράμμισε ότι η επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτών και του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, όπως και η καταστολή παλαιότερα κατά συγκέντρωσης συνταξιούχων, "δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της με αυταρχισμό και άγρια καταστολή".

Αναφέρθηκε στις περικοπές, όπως είπε, της κυβέρνησης σε βασικές λαϊκές ανάγκες, όπως η εκπαίδευση και η υγεία, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση των ασφαλισμένων καθώς "η κυβέρνηση μείωσε τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατά 65 εκατ. ευρώ και σε πολλά όπως το Αντικαρκινικό Μεταξά έχει μόνο το 50% του προσωπικού και πολλοί εργαζόμενοι τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε την άδεια που δικαιούνται".

Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση "κοροϊδεύει με τον οικογενειακό γιατρό, αφού από τις 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας έχουν συγκροτηθεί μόνο οι 109".

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "παραμυθιάζει" τον λαό για ανάπτυξη και επικαλούμενη στοιχεία από το λιμάνι του Πειραιά, σημείωσε ότι "έχουμε επενδύσεις, σύγχρονο εξοπλισμό, μεγάλη αύξηση κερδών ομίλων, κλάδους με έντονη εξωστρέφεια και την ίδια στιγμή επιδείνωση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στις γειτονιές του Πειραιά".

"Υπάρχουν δύο Ελλάδες και αυτό προσπαθείτε να κρύψετε: Δηλαδή ότι δεν ωφελούνται όλοι από την καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά οι λίγοι" τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER