Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 14:05

Κικίλιας: "Κυβέρνηση «οπερέτα» με 151 πρόθυμους"

Γράφτηκε από την
Κικίλιας: "Κυβέρνηση «οπερέτα» με 151 πρόθυμους"

«O κ. Τσίπρας κυβερνά πλέον «λάθρα», στηριζόμενος σε διαγραμμένους βουλευτές. Αποτελεί κρίσιμο θεσμικό πρόβλημα το ότι αυτοί εκλέχτηκαν ως βουλευτές αντιπολίτευσης και αποφάσισαν, περιφρονώντας τη λαϊκή εντολή, να γίνουν κυβερνητικοί.

Συμβαίνει δε και το πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά δρώμενα - επειδή 149 βουλευτές δεν έφταναν - ο κ. Καμμένος, που δήθεν τα έσπασε με τον κ. Τσίπρα, να του «δανείσει» και άλλους δύο, χωρίς να τους διαγράψει. Δεν πρόκειται για κοινοβουλευτική πράξη, αλλά για ανέβασμα οπερέτας: «Οι 151 πρόθυμοι των Πρεσπών» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Kοινοβούλιο παράγει αποτελέσματα όπως διεθνείς υποχρεώσεις, εκκίνηση διαδικασιών και, ως συνθήκη, δέσμευση της χώρας.

Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ δηλώνει πως «η εθνική ζημιά που θα προκαλέσουν ο κ. Τσίπρας και η συμμαχία των προθύμων που θα την ψηφίσουν, θα είναι ανεπανόρθωτη» για αυτό και επαναλαμβάνει την πρόταση της ΝΔ για εκλογές.

Αναφερόμενος στην υπουργοποίηση του Ναυάρχου Αποστολάκη ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως σέβεται τον Ναύαρχο Αποστολάκη ως Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και αναγνωρίζει την προσφορά του στο στράτευμα. Όπως λέει όμως, ο κ. Τσίπρας τον έχρισε Υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος αποδέχτηκε τη θέση και για αυτό πλέον η Νέα Δημοκρατία θα τον κρίνει πολιτικά και μόνο.

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης περί στοχοποίησης βουλευτών, ο κ. Κικίλιας δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε είδους ενέργεια που απειλεί τη Δημοκρατία. «Καταδίκαζα και καταδικάζω απερίφραστα τον πολιτικό φανατισμό και τη βία. Οι πολίτες και οι πολιτικοί πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι να αποφασίζουν με βάση τη συνείδηση, τις αξίες και τις αρχές τους. Είμαι υποχρεωμένος όμως να θυμίσω ότι αυτού του είδους τις συμπεριφορές δεν τις εξέθρεψε η Ν.Δ., ούτε τις κάλυψε πολιτικά. Την μεγάλη πολιτική ευθύνη την έχει το κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Τσίπρας, από την εποχή των λεγόμενων «αγανακτισμένων». Δεν ξεχνώ τους προπηλακισμούς, τις απειλές, τα γιαουρτώματα, τη λεκτική βία. Όσοι επίχαιραν για τη θυματοποίηση των αντιπάλων τους, έπρεπε να περιμένουν ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η σειρά τους» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην κατορθώσει να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών με 151, ο κ. Κικίλιας λέει πως όποιος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, τού άνοιξε το δρόμο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και όποιος ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα. «Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Η κυβέρνηση αυτή με τα «δεκανίκια» της, καταστρέφει την οικονομία, διαλύει τη μεσαία τάξη, αποσαθρώνει τον κοινωνικό ιστό. Πλέον, με Τσίπρα κανείς δεν ελπίζει σε τίποτε» καταλήγει ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER