Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 22:16

Μητσοτάκης από Κρήτη: Οι εθνικές εκλογές του 2019 θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας

Γράφτηκε από την
Μητσοτάκης από Κρήτη: Οι εθνικές εκλογές του 2019 θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας

Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την Κρήτη, θα μπω ο ίδιος μπροστάρης στα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν, διότι το νησί μας πρέπει να ξεδιπλώσει όλο του το δυναμικό.

Αυτό δήλωσε από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, το Πέραμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος όπως είπε σε όλους τους Ρεθεμνιώτες, σε όλους τους κατοίκους των ορεινών όγκων, σε όλους όσους βιώνουν δύσκολη καθημερινότητα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε ένα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα «είμαι σήμερα εδώ μαζί σας όχι μόνο για λόγους πολιτικούς αλλά και για λόγους προσωπικούς και συναισθηματικούς. Θυμάμαι μία από τις τελευταίες κουβέντες που έκανα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όταν μιλούσαμε για την Κρήτη και μου είχε πει τότε μην ξεχνάς ποτέ το Μυλοπόταμο διότι εκεί έχω πολύ καλούς φίλους».

Αυτός είναι και ο λόγος, όπως είπε, που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιφέρειας και των δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων. «Γνωρίζω τις μεγάλες προκλήσεις τις δυσκολίες της ορεινής κτηνοτροφίας της ορεινής γεωργίας και αυτό που διαβεβαιώνω είναι πως είμαι κοντά σας. Έχω σχέδιο ξέρουμε ως κόμμα, τι θέλουμε να κάνουμε με τους ορεινούς όγκους με την ορεινή κτηνοτροφία, έχουμε τον τρόπο και τη δυνατότητα να σας στηρίξουμε για να μείνετε στον τόπο σας να κάνετε αυτό που οι παππούδες σας και οι πατεράδες σας έκαναν και θέλετε να κάνουν και τα παιδιά σας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος είπε παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος τόπος είναι συνδεδεμένος με μία οικονομική δραστηριότητα που πηγαίνει πίσω πολλούς αιώνες. «Επειδή πολλά μπορούν να ακούγονται για το τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε την επόμενη μέρα, θα σας πω μία κουβέντα για το ζήτημα των επιδοτήσεων. Ότι είναι καλό δεν το χαλάμε... Και το λέω αυτό για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Να ξέρετε επίσης ότι το πλαίσιο που στηρίζονται οι σημερινές επιδοτήσεις έχει στηριχθεί από το 2014 με νόμο της Νέας Δημοκρατίας. Θα σας στηρίξουμε όπως το ίδιο θα γίνει σε ολόκληρη την Κρήτη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την μεγάλη πολιτική μάχη όπως τη χαρακτήρισε που έχει να δώσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 2019 τη μάχη των εθνικών εκλογών. «Και αυτές οι εθνικές εκλογές θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας. Δεν είναι μία κουβέντα που τη λέμε από συνήθεια. Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ αυτά τα τέσσερα χρόνια πήγε πίσω στην οικονομία εσείς το ξέρετε καλύτερα, δεχτήκαμε μία πρωτοφανή καταιγίδα φόρων πήγαμε πίσω σε όλα τα επίπεδα, στο κράτος δικαίου, οι Έλληνες διχάστηκαν και πάλι και θα πρέπει να καταβάλουμε από την επόμενη μέρα μεγάλη προσπάθεια να ενώσουμε την πατρίδα, να αφήσουμε πίσω διχασμούς, ώστε όλοι μαζί να πάμε μπροστά αυτή τη χώρα», είπε επισημαίνοντας πως το Ρέθυμνο ,για τα δεδομένα πάντα της Κρήτης έδινε υψηλά ποσοστά. «Θέλω να πετύχω κάτι που δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του 1989 να είναι δηλαδή όλη η Κρήτη γαλάζια και αυτό θέλω να ξεκινήσει από το Ρέθυμνο διότι το Ρέθυμνο δίνει παραδοσιακά τα υψηλότερα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας αλλά η Κρήτη σε αυτό τον αγώνα θα είναι μία Κρήτη ενωμένη», όπως είπε.

Τόνισε μάλιστα πως αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει την επόμενη μέρα. Το μήνυμα της ενότητας. «Διότι το ζητούμενο στις επόμενες εκλογές είναι μεγάλο. Η χώρα δεν αντέχει μία δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ δεν την αντέχει ούτε η οικονομία ούτε τα εθνικά μέτωπα τα οποία δυστυχώς αντί να κλείνουν ανοίγουν με μεγάλη ταχύτητα. Την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη στη Βουλή των Ελλήνων. Και το ξαναλέω από δω από το Μυλοπόταμο πως η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών που εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους βόρειους γείτονές μας. Το λέω αυτό με την προσωπική εμπειρία διότι ο παππούς μου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε εθελοντής για να πάει να πολεμήσει όπως μαζί με άλλους Κρήτες, για τη Μακεδονία και πολλοί δεν γύρισαν πίσω».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για αγώνα που θα δώσει με σοβαρότητα και νηφαλιότητα απέναντι σε κάθε ακραία φωνή: «Για να υπερασπιστούμε τα δίκαια της πατρίδας μας. Διότι είναι άλλο πράγμα ο στείρος εθνικισμός και άλλο ο γνήσιος πατριωτισμός και εμείς αυτό στην Κρήτη το ξέρουμε πάρα πολύ καλά διότι είμαστε πραγματικοί πατριώτες και για άλλη μία φορά η Κρήτη θα σηκώσει ψηλά τη σημαία του αγώνα».

Για την επόμενη μέρα επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουμε υποσχεθεί πάρα πολλά πράγματα. «Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι άλλο ένα Κρεσέντο ψεμάτων και λαϊκισμού και υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε να ξέρετε όμως ένα πράγμα. Θα μειώσουμε φόρους, εισφορές και θα βοηθήσουμε κυρίως στον πρωτογενή τομέα να σταθεί στα πόδια του διότι όταν υπάρχουν υψηλοί φόροι και υψηλές εισφορές, είτε κάποιος θα κλέβει το κράτος, είτε καταφεύγει στη μαύρη οικονομία είτε θα σταματήσει να δουλεύει και αυτό είναι αντιπαραγωγικό. Όλοι χάνουμε σήμερα με αυτή την πολιτική».

Για το νησί τόνισε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις και θα μπει μπροστάρης για να γίνουν όλα τα μεγάλα έργα. «Πρέπει να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής, διότι το νησί μας πρέπει να ξεδιπλώσει όλο του το δυναμικό. Το βόρειο οδικό άξονα για τον οποίο τόσα πολλά έχουμε πει και τόσες ζωές έχουν χαθεί άδικα από ένα δρόμο που είναι δρόμος του περασμένου αιώνα. Η Κρήτη σήμερα είναι μία μαύρη τρύπα ως προς τις υποδομές της σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Παντού έχουν ολοκληρωθεί οι δρόμοι, υπερσύγχρονοι και μόνο η Κρήτη έχει μείνει με ένα δρόμο καρμανιόλα. Θα γίνει ο δρόμος, το καινούργιο αεροδρόμιο, η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, εξαιρετικά σημαντικό έργο για να μπορούμε να ανταλλάσσουμε ενέργεια με το υπόλοιπο σύστημα. Τα μεγάλα έργα για τη διαχείριση του νερού διότι το νερό λιγοστεύει τώρα. Μπορεί να υπάρχει χιόνι στον Ψηλορείτη και αυτό είναι καλό για τα νερά μας αλλά ξέρουμε ότι δεν θα είναι κάθε χρονιά έτσι».

«Θα κάνουμε την Κρήτη μας αυτό που πραγματικά της αξίζει, πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη στην πατρίδα μας. Από αυτό θα είναι όλοι ωφελημένοι και κυρίως αυτοί οι οποίοι δραστηριοποιούνται και ζουν στους ορεινούς όγκους τους οποίους».

Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν στην περιοδεία του στο Μυλοπόταμο, Πέραμα, Λειβάδια, Ζωνιανά και τα Ανώγεια ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για τον οποίο ανέφερε πως: «Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κρήτη της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα νέο παιδί με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση που κάνει πράξη την ανανέωση αλλά με ποιότητα με κριτήρια και για αυτό ζητώ να τον στηρίξετε διότι ευελπιστώ από την επόμενη ημέρα να δουλέψω μαζί του ώστε να κάνουμε πράξη τα πολύ φιλόδοξα σχέδια που έχω για την Κρήτη».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER