Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 11:50

Μ. Λαζαρίδης: Μια Κυβέρνηση με δεκανίκια ούτε να τρέξει μπορεί, ούτε μακριά να πάει

Γράφτηκε από την
Μ. Λαζαρίδης: Μια Κυβέρνηση με δεκανίκια ούτε να τρέξει μπορεί, ούτε μακριά να πάει

«Θέλουμε να προκηρυχθούν εκλογές αύριο το πρωί. Πριν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και πριν βρει την Πατρίδα μας άλλο κακό. Είναι επιτακτική ανάγκη να τελειώνει η αστάθεια και η αβεβαιότητα, που αποθρασύνει τους γείτονές μας και υπονομεύει την οικονομία μας. Όλοι άλλωστε αντιλαμβάνονται ότι μια Κυβέρνηση με δεκανίκια ούτε να τρέξει μπορεί, ούτε μακριά να πάει», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη προσθέτει: «Οι έξι που ανέλαβαν τη στήριξή της πρόδωσαν τα Κόμματά τους. Αναλαμβάνουν ταυτόχρονα όλοι τους τεράστιες ευθύνες στο κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί. Μπορεί να πήρε χθες ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, έχει πάρει όμως εδώ και καιρό ψήφο δυσπιστίας από ολόκληρη την κοινωνία. Οφείλει να θυμηθεί τι έλεγε ο ίδιος από τη θέση της Αντιπολίτευσης και να σεβαστεί τη βούληση του λαού, να σεβαστεί τη Δημοκρατία».

«Έχουμε μια στημένη παράσταση», συνεχίζει ο κ. Λαζαρίδης, «που απλά παίζεται νωρίτερα απ' ό,τι είχε συμφωνηθεί. Δυστυχώς συνοδεύεται από παρατράγουδα που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Ο κ. Καμμένος με τη στάση του, δίνει στον κ. Τσίπρα τη δυνατότητα, όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία - υποτίθεται - πολεμά. Η κάθε μια και ο καθένας μας επωμίζεται την ευθύνη των αποφάσεών του. Θέλω να τονίσω αυτό μόνον: Προσωπικά, δεν θα θυσίαζα την προσωπική μου πορεία, τη στάση ζωής, την ιδεολογική μου θέση και την πολιτική μου υπόληψη, για μια καρέκλα».

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωσή της από την Ελληνική Βουλή, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει: «Εμείς εξαντλήσαμε κάθε θεσμική δυνατότητα, καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας, για να αποτρέψουμε την υπογραφή της συμφωνίας και καταψηφίσαμε την πρόταση εμπιστοσύνης που μόλις ζήτησε. Δυστυχώς, ο κ. Καμμένος, προσποιούμενος πως δεν καταλαβαίνει τι κάνει, στήριξε τον κ. Τσίπρα και άφησε τον κ. Κοτζιά να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας. Έκτοτε συντελούνται μια σειρά τετελεσμένα όπως η πρόσκληση για ενταξιακές συνομιλίες των Σκοπίων με το ΝΑΤΟ και η συνταγματική αναθεώρηση. Απομένει τώρα η κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων. Και φαίνεται ότι δυστυχώς υπάρχουν οι ελάχιστοι εκείνοι πρόθυμοι που θα συμπληρώσουν τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση του εθνικού εγκλήματος που εξυφάνθη από τον κ. Τσίπρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER