Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 14:40

Γιάννης Δραγασάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών, αφετηρία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών

Γράφτηκε από την
Γιάννης Δραγασάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών, αφετηρία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι το τέλος αλλά η αφετηρία σειράς πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση ενός σχεδίου κοινής ανάπτυξης από το οποίο ο άμεσα ωφελημένος θα είναι η χώρα και ειδικά η Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο «105,5 Στο Κόκκινο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών και η συνανάπτυξη των Βαλκανίων είναι οργανικό στοιχείο της δικής μας ανάπτυξης. Τα λιμάνια μας, οι οδικοί άξονες, οι αγωγοί, η προοπτική της χώρας είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των Βαλκανίων. Οι βαλκανικές χώρες είναι οι μόνες με τις οποίες έχουμε θετικό ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών. Εάν δεν υπάρξει ένα σχέδιο να αναπτυχθούν και αυτές μαζί με εμάς, αυτή η μεγάλη διαφορά θα δημιουργεί προβλήματα», συνέχισε ο κ. Δραγασάκης και τόνισε:

«Ήδη συζητούμε για έναν Οργανισμό Βαλκανικής Ανάπτυξης με έδρα την Θεσσαλονίκη, συζητούμε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργούμε να έχει εξαρχής παράρτημα στην Θεσσαλονίκη με βασικό στόχο το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση κοινών υποδομών για τα Βαλκάνια», είπε ο ίδιος. Έτσι, συμπέρανε, «η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι απαρχή πρωτοβουλιών για ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας και ευρύτερα της περιοχής των Βαλκανίων, είτε μόνοι μας είτε ως τετράδα χωρών (με Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία) είτε μαζί και με την ΕΕ με προγράμματα που θα εξασφαλίσουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER