Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 17:00

Δούρου: Στηρίζουμε τα νοσοκομεία της Αττικής

Γράφτηκε από την
Δούρου: Στηρίζουμε τα νοσοκομεία της Αττικής

Η δημόσια υγεία αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο για τη συνοχή της κοινωνίας, λόγος για τον οποίο η Περιφέρεια Αττικής, εδώ και 4,5 χρόνια έκανε την σαφή επιλογή να στηρίξει, - παρά τα θεσμικά εμπόδια - όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στην κοπή της πίτας του «Θριάσιου» (Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας), προσθέτοντας ότι «Με την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, αξίας 40,6 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας».

«Το Θριάσιο θα αποκτήσει αναισθησιολογικά μηχανήματα ή ψηφιακό αγγειογραφικό συγκρότημα, κόστους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ» συνέχισε η ίδια και πρόσθεσε ότι «Συμβάλλουμε έτσι στη στήριξη της δημόσιας υγείας, που ορισμένοι επιθυμούν να την καταστήσουν πεδίο εμπορευματοποίησης. Στηρίζουμε τα νοσοκομεία της Αττικής, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, όλες και όλους που δίνετε καθημερινά έναν αγώνα διαρκείας. Για τη ζωή των συμπολιτών μας. Και σας ευχαριστούμε για αυτό. Γνωρίζετε ότι στην Περιφέρεια Αττικής έχετε έναν σταθερό σύμμαχο και συμπαραστάτη στον αγώνα σας». Επίσης, τόνισε ότι «Δεσμευόμαστε και συνεχίζουμε. Δυνατά και αθόρυβα. Για την Αττική και τους πολίτες».

Συγκεκριμένα, για το Θριάσιο Νοσοκομείο, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού που περιλαμβάνει:

- Ψηφιακό αγγειογραφικό συγκρότημα

- Ψηφιακό ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό συγκρότημα

- 8 πλήρη αναισθησιολογικά μηχανήματα

- Πλήρη ψηφιακό ενδοσκοπικό πύργο

- Πλήρη πύργο λαπαροσκοπικής χειρουργικής

- 5 μηχανήματα τεχνητού νεφρού

Παράλληλα, για την περαιτέρω ενίσχυση της δημόσιας υγείας η Περιφέρεια, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, χρηματοδοτεί με προϋπολογισμό ύψους 22,3 εκατομμυρίων ευρώ, τη λειτουργία 54 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική για τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ, μεταξύ άλλων, διαθέτει πόρους ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά νέων, σύγχρονων ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Στην εκδήλωση την περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φώτης Χρυσικός και Ταξιάρχης Φαρμάκης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 


NEWSLETTER