Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 14:11

Μηνυτήρια αναφορά του Ν. Κοτζιά κατά του Π. Καμμένου

Γράφτηκε από την
Μηνυτήρια αναφορά του Ν. Κοτζιά κατά του Π. Καμμένου

Για στοχοποίηση του από τον Πάνο Καμμένο το καλοκαίρι του 2018, κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του κινήματος ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Με την αναφορά του ο κ. Κοτζιάς στρέφεται κατά του Πάνου Καμμένου και τον εγκαλεί για μια σειρά αδικημάτων, όπως φυσική και ηθική αυτουργία σε εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης.

Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς συσχετίζει παλαιότερες μηνυτήριες αναφορές που έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη, ενώ δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής με επιφύλαξη για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη από τις παραπάνω πράξεις.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά στην αναφορά του, την οποία κατέθεσε στον Άρειο Πάγο μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ Χρήστου Κουτσονάσιου:

«Όπως είναι λογικό, οι δυνάμεις της αδράνειας αντέδρασαν. Αντέδρασαν με πολλούς τρόπους, που επιτρέπονται και αποτελούν στοιχείο της ελευθερίας των Ελλήνων και της δημοκρατίας: εκδηλώσεις, πορείες, ομιλίες, προκηρύξεις, αυτοτελή κείμενα, αρθρογραφία και άλλες μορφές καθώς και τους πιο διαφορετικούς συνδυασμούς όλων των προαναφερθέντων. Δίπλα στα πιο πάνω και νόμιμα αναπτύχθηκαν άλλες μορφές αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική που ξεφεύγουν από τα δημοκρατικά πλαίσια και τις αξίες της ελευθερίας».

Η συνέχεια, όπως σημειώνει, «ήταν προσωποποιημένη σε βάρος του, με ανοικτούς εκβιασμούς και απειλές σε αυτόν και στην οικογένειά του: Εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα. Αποστολή σφαιρών που συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου».

Όταν δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί, υποστηρίζει ο κ. Κοτζιάς, «υπήρξε και υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί με απειλές και εκβιασμούς μια διαφορετική εξωτερική πολιτική στη χώρα. Να αμαυρώσουν με την ψευδή εικόνα που διαδίδουν διάφορα μέσα, στα οποία πιθανόν να έχουν πρόσβαση οι παρανομούντες εκβιαστές, την εξωτερική πολιτική που είχε τα τελευταία χρόνια».

Να δυσφημιστεί, όπως λέει, το πρόσωπό του, και κατά προέκταση να δυσφημίσουν την ίδια την πολιτική που πρέσβευε, τουτέστιν την Συμφωνία των Πρεσπών. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει, οι εκβιαστές διακίνησαν τρία ψέματα προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει:

Α) Διαδίδουν ότι έλαβε και διακίνησε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Σόρος. Ουδέποτε όμως, λέει ο κ. Κοτζιάς, γνώρισε τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του.

Β) Ότι έκλεψε από τα απόρρητα ποσά που έφτανε ακόμα και στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο σημειώνει: «Πρώτον δεν υπάρχουν τέτοια ποσά. Δεύτερον, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο Υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή, που προτείνει, διανέμει και αποφασίζει το Προεδρείο της Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου».

Γ) Ότι έδωσε σε εταιρεία πάροχο/βίζας με τρόπο παράνομο και για εκείνον κερδοφόρο τον διαγωνισμό για τον πάροχο βιζών. Η ιστορία αυτή, αναφέρει ο κ. Κοτζιας, «διαδίδεται στηριγμένη στις ενστάσεις τρίτων εταιρειών που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα εκείνης που έπαψε να έχει το δικαίωμα του παρόχου». Όπως αναφέρει «πρόκειται για τη συνηθισμένη τακτική βρώμικων χεριών που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα».

Κλείνοντας την αναφορά του ο κ. Κοτζιάς αναφέρει:

«Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει. Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το "ανεξήγητο μένος"».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER