Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 14:20

Κώστας Καραγκούνης: Τα «μπαλώματα του παλιού ΠΑΣΟΚ» δεν μπορούν να προσδώσουν δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Κώστας Καραγκούνης: Τα «μπαλώματα του παλιού ΠΑΣΟΚ» δεν μπορούν να προσδώσουν δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δε νομίζω ότι αυτά τα πρόσωπα μπορούν να περισώσουν πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και τη σχετική συζήτηση για τη δημιουργία ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, όπως σηματοδοτήθηκε και με την υπουργοποίηση των κ.κ.Μωραΐτη και Τόλκα.

«Δεν ασχολείται κανείς με τον ανασχηματισμό, μάλλον θα έλεγα ότι κακό έχει κάνει στην κυβέρνηση, διότι στελέχη που μπήκαν σε αυτή τη νέα κυβέρνηση ήδη από χθες έχουν βγει αρκετές δηλώσεις τους που υπό μία έννοια καθύβριζαν σκαιότατα την κυβέρνηση. Είναι επίσης προφανές ότι κάποια άλλα στελέχη που, ενώ άκουγαν ότι θα εισέλθουν στη νέα κυβέρνηση τελικά δεν μπήκαν, προφανώς αντιλαμβάνονται ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις και ποια θα είναι η πολιτική τύχη και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι πάρα πολύ άσχημα τα πράγματα και υπό μία έννοια, κανείς δεν πιστεύει ότι τα μπαλώματα του παλαιού ΠΑΣΟΚ μπορούν να προσδώσουν κάποια δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ - σας είπα το αντίθετο κάνουν: δημιουργούν πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Καραγούνης.

«Νομίζω», εκτίμησε, «ότι και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την βλέπει πολύ καλά όλη αυτή την εξέλιξη και δεν νομίζω ότι με την αναπαλαίωση δημιουργείται αυτό το ευρύτερο πολιτικό μέτωπο της κεντροαριστεράς».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη στάση που πρόκειται να κρατήσει στο εξής η Νέα Δημοκρατία ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ότι «έχει αποτυπωθεί πολύ καθαρά ότι ο κόσμος είναι εναντίον αυτής της Συμφωνίας, οι πολίτες τη θεωρούν μία εθνικά επιζήμια συμφωνία και αυτό θεωρεί και η ΝΔ και γι' αυτό στάθηκε απέναντι με κάθε όπλο», όμως, «το κακό είναι πως ό,τι και να λέμε εμείς, πώς θα αποκαλούμε τα Σκόπια ή πώς δεν θα τα αποκαλούμε, έχει μικρή σημασία γιατί το κακό έχει γίνει και το κακό λέει ότι πλέον η χώρα δεσμεύεται διεθνώς, δεσμεύεται απέναντι σε όλα τα κράτη, με το συγκεκριμένο όνομα και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα με τη χώρα».

«Εμείς», συνέχισε ο κ.Καραγκούνης «έχουμε πει ότι θα δούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, στο πλαίσιο ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πια, τι μπορούμε να θεραπεύσουμε, ποια βέτο μπορούμε να θέσουμε το επόμενο διάστημα σε αυτή την ενταξιακή πορεία, ώστε να θεραπεύσουμε όσα μπορούμε από αυτή την εθνικά επιζήμια συμφωνία».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ότι «στους δρόμους της Περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκε» ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ είπε: «Δεν έχει σημασία αν συμφωνώ η διαφωνώ, διότι το πρόβλημα είναι ότι πλέον δεσμευόμαστε. Το κακό έχει γίνει. Δεσμευόμαστε διεθνώς από αυτή τη Συνθήκη και το ζήτημα είναι από εδώ και πέρα τι μπορούμε να θεραπεύσουμε. Αυτό έχει πρακτική σημασία. Εγώ σέβομαι την άποψη του κ. Τζιτζικώστα, αλλά σας λέω και πάλι η ουσία δεν είναι εκεί. Το κακό έχει γίνει. Αυτό που μένει είναι η διεθνής συνθήκη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER