Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 14:30

Μαρία Σπυράκη: Έχουμε κυβέρνηση με ύφος και ήθος Πολάκη - Απελπισία ο ανασχηματισμός

Γράφτηκε από την
Μαρία Σπυράκη: Έχουμε κυβέρνηση με ύφος και ήθος Πολάκη - Απελπισία ο ανασχηματισμός

«Απελπισία», ήταν ο μονολεκτικός χαρακτηρισμός της εκπροσώπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, για τον ανασχηματισμό. Οι έλληνες, ανέφερε η κ. Σπυράκη, έχουν να συγκρινούν ανάμεσα σε δύο εικόνες, από τη μία είναι η εικόνα μίας κυβέρνησης σε αποδρομή. Ακόμη και ο ανασχηματισμός έδειξε την απόλυτη αδυναμία του κ. Τσίπρα να προσεγγίσει αλλά πρόσωπα πέραν κάποιων απελπισμένων, είναι η εικόνα μιας κυβέρνησης με ήθος και ύφος Πολάκη, που αγνοεί επιδεικτικά τα προβλήματα των πολιτών.

Από την άλλη είναι η εικόνα της ΝΔ, είπε η κ. Σπυράκη, και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει το Σάββατο το πρόγραμμα του κόμματος για την Υγεία που θα κινείται σε τρείς άξονες: πρόληψη, υπηρεσίες που βελτιώνουν την ζωή μας, ειδική μέριμνα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων.

Η κ. Σπυράκη ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με την διοίκηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Η ΝΔ υποστηρίζει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για τα κόκκινα δάνεια και συνολικότερα για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να κινδυνεύει η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Επίσης, έχει πρόταση για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών.

Σε ερώτηση σχετικά με την δήλωση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες που γράφουν Σκόπια, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που επικυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένους πρόθυμους βουλευτές, είναι μία βλαπτική συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα για την χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η ΝΔ θα ελέγχει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα ασκεί βέτο εφόσον κρίνει ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα. Η κ. Σπυράκη είπε ακόμη ότι όπως προκύπτει από την Συμφωνία η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία. Είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση γύρω από τις πινακίδες.

Σε ερώτηση σχετική με δημοσίευμα που αναφέρεται στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να αλλάξει το σύστημα των εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κ. Σπυράκη είπε ότι είναι απίστευτο να διαρρέουν πληροφορίες ότι 95.000 μαθητές δεν έχουν καμία εικόνα για την ύλη και για τον τρόπο που θα διαγωνιστούν. Η ΝΔ καλεί τον υπουργό Παιδείας να μην προχωρήσει σε κανένα νέο πείραμα και σε καμία αλλαγή στον χώρο της εκπαίδευσης. Σε λίγους μήνες θα γίνουν εκλογές και είναι αδιανότητο να γίνουν αλλαγές στην εκπαίδευση χωρίς την συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρκετά έχει ταλαιπωρήσει ο κ. Τσίπρας τους μαθητές και τους γονείς αλλάζοντας τρεις υπουργούς σε τέσσερα χρόνια, ας μην ταλαιπωρεί περισσότερο την ελληνική οικογένεια.

Για το θέμα του κ. Πολάκη και του δανείου του από την Τράπεζα Αττικής, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι «το πρώτο ερώτημα απευθύνεται καταρχήν στην διοίκηση της Τράπεζας που τα πεπραγμένα της ελέγχονται από την Δικαιοσύνη. Το ερώτημα αφορά με ποιά κριτήρια έδωσε δάνειο στον κ. Πολάκη με δεδομένο ότι ακίνητο που έβαλε εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο».

Το δεύτερο ερώτημα, είπε, είναι προς το κ. Πολάκη. Αν ισχύει αυτό που λέει για τα εισοδήματα που είχε στο παρελθόν το ερώτημα είναι αν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες τα εισόδηματα αυτά;

Είπε ακόμη ότι ο κ. Πολάκης διεκδίκησε με αξιώσεις το "Νόμπελ της απρέπειας" καθώς είναι ο μοναδικός ίσως στην Ελλάδα που συνεχίζει τη νομική αντιδικία με ένα νεκρό.

Για αναθεώρηση του Συντάγματος η κ. Σπυράκη ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μιλήσει καθαρά για το αν σκέπτεται να κρατήσει σαν όπλο την διάλυση της βουλής κατά την προεδρική εκλογή. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποσυνδεθεί από τις εκλογές. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να γίνουν πολιτικά παιχνίδια, όπως έγινε το 2015 και στοίχισαν στην χώρα.

Η πρώτη ψηφοφορία που έγινε στην Βουλή, πρόσθεσε η κ. Σπυράκη αναφερόμενη στην στάση του πρωθυπουργού, δείχνει ότι ούτε η επιλογή του είναι ξεκάθαρη ούτε η πειθαρχία των βουλευτών του δεδομένη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Σπυράκη επιβεβαίωσε το επικείμενο ταξείδι του κ. Μητσοτάκη στη Μόσχα και πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER