Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 12:50

Νίκος Παππάς: Η ΝΔ θέλει ένα νέο μνημόνιο με μεγάλη δόση ακροδεξιάς

Γράφτηκε από την
Νίκος Παππάς: Η ΝΔ θέλει ένα νέο μνημόνιο με μεγάλη δόση ακροδεξιάς

«Ήταν ευτυχής η συγκυρία, διότι για πρώτη φορά με τη γείτονα χώρα δεν χρειάστηκε να συζητάμε για να επιλύσουμε προβλήματα του παρελθόντος. Με τον κ. Ζάεφ και τον ομόλογό μου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση των όρων του μέλλοντος και αυτό το θετικό σημάδι θα πυκνώσει το επόμενο διάστημα» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7, για την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία.

«Μπορούμε να συμβάλουμε, ώστε να δημιουργηθούν γερές γέφυρες φιλίας, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και θα πρέπει το πολιτικό προσωπικό να λειτουργήσει με το δεδομένο πως υπάρχει ήδη η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία παράγει ήδη αποτελέσματα» συνέχισε ο κ. Παππάς και ανέφερε πιο συγκεκριμένα: «η συμφωνία που υπογράψαμε με τον ομόλογό μου αφορά τη μείωση των χρεώσεων περιαγωγής, τις χρεώσεις που έχουν τα κινητά για τους ανθρώπους που περνούν τα σύνορα. Πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε διότι πολλοί άνθρωποι καθημερινά περνούν τα σύνορα, έρχονται από τη Βόρεια Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη και από την άλλη πολλοί 'Έλληνες επισκέπτονται τη γειτονική χώρα».

Σχετικά στην υπόθεση του Π. Πολάκη ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι «ο Παύλος Πολάκης έχει δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Είναι προφανές ότι όσοι ενοχλούνται από την ουσία της πολιτικής, την οποία εφαρμόζει, βρίσκουν ένα καταφύγιο να μιλούν για το ύφος του. Πρόκειται για ύψιστη υποκρισία στη δημόσια ζωή, τη στιγμή που αποκαλύπτονται δεδομένα σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων κατά το παρελθόν, κάποιοι να επικεντρώνονται σε ένα απολύτως νόμιμο δάνειο που έλαβε ο Πολάκης».

Αναφερόμενος στον κεντρικό τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα, ο Ν. Παππάς είπε: «διεκδικούμε όλοι μας ο κ. Στουρνάρας να συμπεριφέρεται ως κεντρικός τραπεζίτης και όχι ως αποτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, που εκ των υστέρων διεκδικεί να επαναφέρει μια πολιτική που απέτυχε παταγωδώς. Η πολιτική μεροληψία του κ. Στουρνάρα αποδεικνύεται εύκολα, καθώς ήταν ο πιο επιφανής, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, οπαδός συνέχισης των Μνημονίων διά της προληπτικής γραμμής στήριξης».

Υπογράμμισε δε ότι «η κυβέρνηση δεν αντιμάχεται με κανένα Στουρνάρα, αλλά υπερασπίζεται την πολιτική που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και την έβαλε στην τροχιά της διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης. Υπάρχει ένα κρίσιμο σταυροδρόμι μπροστά μας. Ή θα συνεχίσουμε με τις πολιτικές αυτές ώστε να ρίξουμε την ανεργία κάτω απλό το 10% ή θα γυρίσουμε την ανεργία στο 27%».

Μιλώντας για τον χρόνο των εκλογώνμ ο Ν. Παππάς επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Μια περίοδο που θα έχουν πυκνώσει τα θετικά σημάδια της οικονομίας. Τον Μάιο θα πάρουν την πρώτη ηχηρή απάντηση όσοι νομίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης καλπάζει και θεωρούν ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν μια παρένθεση. Οι δημοσκοπήσεις όπως έπεσαν έξω το 2015, έτσι θα διαψευστούν και τώρα».

Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όσα εξήγγειλε, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υποστήριξε: «ο κ. Μητσοτάκης έχει φάει το ένα -πολιτικά- χαστούκι μετά το άλλο και πηγαίνει από διάψευση σε διάψευση. Δεν έχει κάτι άλλο να πει για την οικονομία. Η μείωση των φόρων είναι το ανύπαρκτο καρότο που επιθυμεί να κρύψει το μαστίγιο των Μνημονίων. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα αντικοινωνικό και μνημονιακό πρόγραμμα που για να το επιβάλει θα χρειαστεί το μαστίγιο του εξωτερικού καταναγκασμού κάτι που λένε οι ίδιοι οι βουλευτές του. Είναι απολύτως προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία φαντασιώνεται την επιβολή ενός νέου Μνημονίου χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με απολύσεις στο δημόσιο και outsourcing σε εργολάβους. Και δυστυχώς πρόκειται για ένα Μνημόνιο συνδυασμένο με ακροδεξιά αντίληψη».

Σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό και τις κατηγορίες της Φ. Γεννηματά, ο Ν. Παππάς απάντησε: «Η κ. Γεννηματά καλό θα ήταν να κοιτάξει τα του οίκου της και να αναρωτηθεί αν υπάρχει κάποια αντιστοιχία ανάμεσα τις κοινωνικές ανάγκες και στις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου και στην πολιτική την οποία ακολουθεί. Ας μην αναζητά υπαίτιους, επειδή η ίδια αδυνατεί να συγκρατήσει τα στελέχη της. Εμείς τονίζουμε πως υπάρχει ανάγκη για ένα προοδευτικό μέτωπο, ωστόσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν ανταποκρίνεται».

Και κλείνοντας ο κ. Παππάς υπογράμμισε: «Υπάρχει ανάγκη να συγκροτηθεί δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο που θα έχει δημοκρατικό πυρήνα τις βαθιές τομές την ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους και την πορεία προς τη δίκαιη ανάπτυξη. Σε αυτό το μέτωπο χωρούν άνθρωποι που δεν συμφωνούμε με το τι έπρεπε να γίνει το 2010 ή το 2012, αλλά συμφωνούμε για το πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER