Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 13:11

Κώστας Σκρέκας: Ο κ. Τσίπρας μοιράζει επιδοματάκια φτώχειας για να διασωθεί πολιτικά

Γράφτηκε από την
Κώστας Σκρέκας: Ο κ. Τσίπρας μοιράζει επιδοματάκια φτώχειας για να διασωθεί πολιτικά

«Ο κ. Τσίπρας, έχοντας διαλύσει αυτή τη στιγμή την ελληνική οικονομία κι έχοντας εξαφανίσει κάθε ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον των Ελλήνων, για να διασωθεί πολιτικά μοιράζει επιδοματάκια φτώχειας σε κάποιους πολύ λίγους», τόνισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα του επιδόματος ενοικίου και της επιδότησης στεγαστικού δανείου, στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Σκρέκας είπε πως «όλα είναι θετικά μέτρα, όταν βοηθάνε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά σήμερα η Ελλάδα έχει ανάγκη από δουλειές σοβαρές», καθώς «ο Έλληνας δεν ονειρεύεται τα επιδόματα φτώχειας».

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «μονόδρομο» την άμεση μείωση των φόρων και τη δημιουργία ενός φιλικού και ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος, εξηγώντας πως αυτό θα γίνει σε δύο άξονες: «Πρώτον, με την παρουσίαση ενός σοβαρού και θαρραλέου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, ώστε να υπάρξει η αντίστοιχη, η αντίρροπη δυνατότητα μείωσης των φόρων, αλλά και με τον άμεσο περιορισμό των δαπανών στο δημόσιο, που ακόμα και τώρα υπάρχουν σοβαρές σπατάλες».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο, ο κ. Σκρέκας σημείωσε: «Εμείς έχουμε ήδη δει κωδικούς, όπου μπορούμε να περιορίσουμε το κόστος του δημοσίου, χωρίς βέβαια να μιλάμε για μισθοδοσίες και για εργαζομένους. Το πρόβλημα δεν είναι οι εργαζόμενοι, το πρόβλημα είναι ότι ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για ένα κράτος, το οποίο είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη και δεν παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες».

«Ζητώντας από τη μία πλευρά μείωση φόρων, από την άλλη πλευρά θα παρουσιάσουμε ένα σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αλλά και αποκρατικοποιήσεων, αυτό δηλαδή που δεν κάνει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα αυτό που λέει πως κάνει, ότι προστατεύει τον δημόσιο χαρακτήρα, δημόσιο έλεγχο διαφόρων επιχειρήσεων, με την πολιτική της διολισθαίνει στο εντελώς αντίθετο απ' αυτό που πρεσβεύει», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «η ΔΕΗ σήμερα έχει ζημιές ένα εκατ. ευρώ την ημέρα» και «όλες οι δημόσιες εταιρείες "μπαίνουν μέσα"».

«Η Νέα Δημοκρατία, αυτό που θέλει είναι η Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους την εθνική της κυριαρχία και σε ό,τι αφορά την άσκηση εξωτερικής πολιτικής και σε ό,τι αφορά την άσκηση οικονομικής πολιτικής. Η πραγματικότητα είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να πάρει οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να πάει έγκριση από την τρόικα», ανέφερε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε: «Προσπάθησαν να μάθουν να κυβερνούν τέσσερα χρόνια "στου κασίδη το κεφάλι", όπως λέει ο λαός».

 «Η Συμφωνία των Πρεσπών, η πιο μαύρη σελίδα της διακυβέρνησης Τσίπρα»

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι πρόκειται για την «πιο μαύρη σελίδα από τη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα, μια συμφωνία που όλοι γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αλλά και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν ενάντια».

«Ο κ. Τσίπρας», σημείωσε επίσης ότι ο κ. Σκρέκας, «μόνος του αποφάσισε να πάρει την ευθύνη να μονογράψει μια συμφωνία και να την περάσει μετά από τη Βουλή των Ελλήνων δίνοντας σε κάποιους πρόθυμους βουλευτές ανταλλάγματα, υπουργικές "καρέκλες", κι έρχεται και ζητάει μετά από όλους τους Έλληνες να ασπαστούν και να υποστηρίξουν αυτό στο οποίο διαφωνούσε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αλλά ο ίδιος θεωρούσε ότι ήταν σωστό. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα την επόμενη μέρα. Έχει γίνει μεγάλη ζημιά».

 


NEWSLETTER