Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 15:51

Άδ. Γεωργιάδης: Στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πήχης της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

Γράφτηκε από την
Άδ. Γεωργιάδης: Στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πήχης της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

«Στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πήχης της ΝΔ για τις ευρωεκλογές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews 24/7 εξηγώντας ότι «στις ευρωεκλογές του 2014 ο κ. Τσίπρας είπε 25 ψηφίζουμε 26 φεύγουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 26% και ο πήχης είναι αυτός που έβαλε ο κ. Τσίπρας, οτιδήποτε πάνω από 26% με 3,5 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Στις εθνικές εκλογές η διαφορά ήταν διπλάσια από τις ευρωεκλογές, έτσι θα γίνει και τώρα. Το σύνθημά μας είναι στις 26 ψηφίζουμε στις 27 φεύγουν. Υπάρχει ρεύμα "φύγετε" το οποίο θα εκφραστεί στην κάλπη. Την επόμενη μέρα θα βρισκόμαστε σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα».

Ερωτηθείς για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Με ενοχλούν οι παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη. Μου θυμίζει τον Τσίπρα». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βέμπερ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ έχει τελειώσει. Εμείς στην Ελλάδα προσπαθούμε να μη το φωνάζουμε. Κάποιου είδους ειδική σχέση με την Τουρκία ασφαλώς και θα υπάρχει».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Δεν έχω κάνει αίτημα εξαίρεσης της κ. Τουλουπάκη. Σημειώνω όμως ότι έχει παραιτηθεί δύο φορές ο εποπτεύων εισαγγελέας, οι καταγγελίες Αγγελή εναντίον Τουλουπάκη παραμένουν ένα ανοιχτό ζήτημα. Δεν διανοούμαι ότι υπάρχει εισαγγελέας που θα παραβιάσει το Σύνταγμα, το άρθρο 86 που στην παρ. 5 δηλώνει πως ένας υπουργός μπορεί να παραιτηθεί από την παραγραφή. Αυτό δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι δημόσια διαδικασία. Ζητάω προκαταρκτική και αν υπάρξουν επαρκείς ενδείξεις, θα παραπεμφθώ στο ειδικό δικαστήριο. Εάν κληθώ για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας θα καταθέσω μήνυση εναντίον της κ. Τουλουπάκη. Δεν πιστεύω πως υπάρχει επίορκος εισαγγελέας. Εάν δεν βρήκε λεφτά πρέπει να πάει την υπόθεση στο αρχείο».

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ακόμα ότι ως ΝΔ «θα ψάξουμε όλη την περίοδο Τσίπρα. Η αίσθησή μου είναι ότι θα βρούμε... Έχουμε εισαγγελική δίωξη 20 προσώπων για το Μάτι. Όταν θα έρθει ο φάκελος στη Βουλή, θα πρέπει να ψαχτεί. Εάν κάνουν στην παρούσα Βουλή προκαταρκτική για το Μάτι και δεν παραπέμψουν υπουργούς, τότε καίγεται η προκαταρκτική».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER