Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 18:38

Προστασία πρώτης κατοικίας: Σύγκλιση αλλά όχι συμφωνία με τους θεσμούς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προστασία πρώτης κατοικίας: Σύγκλιση αλλά όχι συμφωνία με τους θεσμούς

Δεν υπήρξε συμφωνία με τους θεσμούς στην σημερινή τηλεδιάσκεψη, ωστόσο κυβέρνηση και θεσμοί βρήκαν κάποια κοινά σημεία. 

Σύγκλιση σε επιμέρους σημεία αλλά όχι και τελική συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας διαπίστωναν κυβερνητικά στελέχη μετά από την τρίωρη διαπραγμάτευση που ολοκληρώθηκε με τους θεσμούς.
Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά φαίνεται να υποχωρεί για το κριτήριο των καταθέσεων (ήταν κοντά στα 35000 ευρώ, ενώ οι θεσμοί ζητούσαν 20000 -25000 ευρώ) αλλά όχι και για το όριο κάλυψης σε όρους αντικειμενικής αξίας. Το όριο που είχε συμφωνηθεί αρχικά μεταξύ Κυβέρνησης και Τραπεζών στα 250.000 ευρώ, οι θεσμοί ζητούν να μειωθεί κατά τουλάχιστον 50.000 ευρώ
Την ίδια στιγμή συζήτηση έγινε και για το εισοδηματικό όριο που ξεκινά από 12.000 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 31.000 ευρώ όπου οι θεσμοί έχουν επίσης αντιρρήσεις.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με ορόσημο το Euro Working Group της 25ης Μαρτίου (σ.σ. θα προετοιμάσει το Eurogroup της 5ης Απριλίου).
Οι ίδιες πηγές θέλουν τις διαπραγματεύσεις από απόσταση να συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες με στόχο το νομοσχέδιο να έχει συμφωνηθεί και ψηφιστεί ως το άτυπο Eiurogroup της 5ης Απριλίου.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος και ο γγ Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Πηγή: www.news247.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER