Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 12:20

Δημήτρης Βίτσας: Δεν θα ανεχθούμε όσους συστηματικά δηλητηριάζουν με μίσος την κοινωνία

Γράφτηκε από την
Δημήτρης Βίτσας: Δεν θα ανεχθούμε όσους συστηματικά δηλητηριάζουν με μίσος την κοινωνία

«Δεν θα ανεχθούμε όσους προσπαθούν συστηματικά να δηλητηριάσουν με μίσος την κοινωνία μας», δηλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Ο κ. Βίτσας επισημαίνει ότι «είναι μια αφορμή για να επαναλάβουμε ότι καταδικάζουμε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα οποιαδήποτε έκφραση ρατσισμού, ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας και διακρίσεων, από όπου κι αν προέρχεται».

«Δυστυχώς, το μήνυμα αυτό παραμένει επίκαιρο», υπογραμμίζει ο υπουργός και προσθέτει: «Οι πρόσφατες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες -ακόμα και σε μικρά παιδιά- δείχνουν ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία επιβιώνουν σε λανθάνουσα ή ωμή εκδοχή, ακριβώς διότι καλλιεργούνται από ορισμένα σκοτεινά κέντρα. Συχνά, αντλούν τη δύναμη και το θράσος τους από την ανοχή ή ακόμη και από την κοινωνική σιωπή».

Σύμφωνα με τον υπουργό, αντίδοτο και ανάχωμα «είναι η αλήθεια των λόγων μας και το ισχυρό και μαζικό μέτωπο αλληλεγγύης, ισότητας, δικαιοσύνης και ανθρωπισμού που οικοδομούμε.

Ο κ. Βίτσας τονίζει ότι ως οργανωμένη πολιτεία «λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη προκαταλήψεων και στερεοτύπων και για την καταδίκη και απομόνωση της ρητορικής και των πράξεων μίσους. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξαφανιστούν πλήρως και τα τελευταία αποκρουστικά υπολείμματα ιδεολογημάτων, που έφεραν μόνο καταστροφή και όλεθρο στην ανθρωπότητα. Λέμε ανοιχτά όχι στη σιωπή, όχι στα βολικά άλλοθι, όχι στις υπεκφυγές».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καταλήγει ζητώντας «από όλους επαγρύπνηση, προσωπική και συλλογική».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER