Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 15:00

Σοφία Βούλτεψη: Στις ευρωεκλογές ο κόσμος ψηφίζει πολιτικά

Γράφτηκε από την

«Προφανώς μιλάμε για ευρωπαϊκές εκλογές, οι οποίες όμως σε όλες τις χώρες -κι όχι μόνο στην Ελλάδα- έχουν και εθνικό χαρακτήρα», δήλωσε η βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός Σοφία Βούλτεψη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τη διακύβευση των επικείμενων ευρωεκλογών.

«Ο κόσμος στο μυαλό του δεν ξεχωρίζει, δεν λέει "τώρα πάω να ψηφίσω για την Ευρώπη και τώρα για τη Βουλή", σκέφτεται και ψηφίζει πολιτικά, δεν μπορεί ο κόσμος που θέλει να εκφράσει το αίσθημά του απέναντι σε μια κυβέρνηση να του πεις "περίμενε να γίνουν οι εθνικές εκλογές για να το εκφράσεις", θα εκφράσει το αίσθημά του απέναντι στην κυβέρνηση, όποια κάλπη κι αν στηθεί», εξήγησε η κ. Βούλτεψη.

Σε ό,τι αφορά τον πήχη που θέτει η ΝΔ σημείωσε ότι «είναι ψηλά, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, περιμένουμε ο κόσμος να εκφράσει την αντίθεσή του και την καταδίκη όσον αφορά στις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης με την ψήφο του στις ευρωεκλογές και μετά στις εθνικές εκλογές». Σχετικά με τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις εθνικές εκλογές σχολίασε: «Η κυβέρνηση και ο κ.Τσίπρας προσωπικά δεν κάνουν σκέψεις πολιτικές και αναλύσεις, όπως οι κανονικοί άνθρωποι. Ο κ.Τσίπρας θέλει να εξασφαλίσει ένα ποσοστό, που να τον κρατήσει ζωντανό στην πολιτική σκηνή και τίποτε άλλο -και μιλάει μόνο σε αυτούς που θα τον ψηφίσουν, δεν μιλάει πλέον στους υπόλοιπους ανθρώπους. Όλα αυτά τα επιχειρήματα, όλα αυτά τα δήθεν ηρωικά, ότι θα καταθέσει αύριο μονομερώς διάταξη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για τα “ κόκκινα” δάνεια, όλες οι παροχές, τα ρουσφέτια, όπως αυτά στο τελευταίο νομοσχέδιο, που επιγραφόταν για την ουσιαστική ισότητα και τελικά χαντάκωνε όλες τις γυναίκες και έσωζε μόνο μία, την Κουντουρά δείχνουν ότι δεν μιλάει στους υπόλοιπους ανθρώπους, αλλά θέλει να παγιώσει ένα ποσοστό σε αυτούς που έχουν αποφασίσει να τον ψηφίσουν έτσι κι αλλιώς. Μιλάει μόνο στους δικούς του, αυτούς θέλει να εξυπηρετήσει, σε αυτούς στέλνει μηνύματα».