Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 11:57

Δεν κάνει πίσω το υπουργείο για την ιθαγένεια

Γράφτηκε από την

Αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σπορά ψευδών ειδήσεων.

Αποφασισμένη να τηρήσει το νόμο για την ιθαγένεια χωρίς καμία παρέκκλιση εμφανίζεται η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αφήνοντας αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συμβολή σε σπορά ψευδών ειδήσεων.
Κύκλοι του υπουργείου, μάλιστα, συνομιλώντας με τα «Παιχνίδια Εξουσίας» σημειώνουν τα εξής:
«Για την απόδοση ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών το 2015, η Νέα Δημοκρατία είχε συμφωνήσει στην απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά που έχουν 9 χρόνια εκπαίδευσης στην Ελλάδα, 6 χρόνια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους απόφοιτους Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, παρά κάποιες κορώνες βουλευτών της όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή. Έχει αλλάξει άποψη η ΝΔ; Να τοποθετηθεί δημόσια ώστε να ξέρουν οι πολίτες.
Στην πρόσφατη αλλαγή του τρόπου εξέτασης - συνέντευξης για την πολιτογράφηση, η κυβέρνηση δεν κατηγορήθηκε από τη Ν.Δ. ότι «διευκολύνει» την απόδοση ιθαγένειας, αντίθετα δέχτηκε κριτική εξ αριστερών από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι δυσκολεύει το πλαίσιο.
Όσο για το πόσοι επιτέλους πήραν ιθαγένεια, επισημαίνεται ότι ο καθένας μπορεί να βρει τα επίσημα στοιχεία με ένα απλό «κλικ» στην ιστοσελίδα του υπουργείου: την περίοδο 2011-2014 ήταν περίπου 76 χιλιάδες, ενώ την περίοδο 2015-2018, 38 χιλιάδες ενήλικοι. Επιπλέον, από τους 65 χιλιάδες από τη δεύτερη γενιά μεταναστών που πήραν ιθαγένεια, αρκετοί ήταν ενήλικοι ή στην πορεία έγιναν ενήλικοι. Για την ακρίβεια, λόγω φοίτησης, έχουν αποκτήσει ιθαγένεια 35 χιλιάδες. Συνολικά δηλαδή, δεν ξεπερνούν τις 78 χιλιάδες όσοι έλαβαν ιθαγένεια μεταξύ 2015 και 2018. Άνθρακες λοιπόν, ο θησαυρός…»

Πηγή: news247.gr